Zgjedhimi i foljes notch në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes notch në anglisht.

Zgjedhimi e foljes notch në kohën e tashme

Present Tense

 • I notch
 • you notch
 • he|she|it notches
 • we notch
 • you notch
 • they notch

Present Continuous

 • I am notching
 • you are notching
 • he|she|it is notching
 • we are notching
 • you are notching
 • they are notching

Present Perfect

 • I have notched
 • you have notched
 • he|she|it has notched
 • we have notched
 • you have notched
 • they have notched

Present Perfect Continuous

 • I have been notching
 • you have been notching
 • he|she|it has been notching
 • we have been notching
 • you have been notching
 • they have been notching

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes notch në kohët e shkuara

Simple past

 • I notched
 • you notched
 • he|she|it notched
 • we notched
 • you notched
 • they notched

Past continuous

 • I was notching
 • you were notching
 • he|she|it was notching
 • we were notching
 • you were notching
 • they were notching

Past perfect

 • I had notched
 • you had notched
 • he|she|it had notched
 • we had notched
 • you had notched
 • they had notched

Past perfect continuous

 • I had been notching
 • you had been notching
 • he|she|it had been notching
 • we had been notching
 • you had been notching
 • they had been notching

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes notch në kohët e ardhshme

Future

 • I will notch
 • you will notch
 • he|she|it will notch
 • we will notch
 • you will notch
 • they will notch

Future continuous

 • I will be notching
 • you will be notching
 • he|she|it will be notching
 • we will be notching
 • you will be notching
 • they will be notching

Future perfect

 • I will have notched
 • you will have notched
 • he|she|it will have notched
 • we will have notched
 • you will have notched
 • they will have notched

Future perfect continuous

 • I will have been notching
 • you will have been notching
 • he|she|it will have been notching
 • we will have been notching
 • you will have been notching
 • they will have been notching

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen notch

Present participle

 • notching

Past participle

 • notched

Perfect Participle

 • having notched

Imperative në anglisht, për foljen notch

Imperative

 • notch
 • let's notch
 • notch

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: inshrine iodate muzzle normanize notate note numb overfill predict resell uprise