Zgjedhimi i foljes necessitate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes necessitate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes necessitate në kohën e tashme

Present Tense

 • I necessitate
 • you necessitate
 • he|she|it necessitates
 • we necessitate
 • you necessitate
 • they necessitate

Present Continuous

 • I am necessitating
 • you are necessitating
 • he|she|it is necessitating
 • we are necessitating
 • you are necessitating
 • they are necessitating

Present Perfect

 • I have necessitated
 • you have necessitated
 • he|she|it has necessitated
 • we have necessitated
 • you have necessitated
 • they have necessitated

Present Perfect Continuous

 • I have been necessitating
 • you have been necessitating
 • he|she|it has been necessitating
 • we have been necessitating
 • you have been necessitating
 • they have been necessitating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes necessitate në kohët e shkuara

Simple past

 • I necessitated
 • you necessitated
 • he|she|it necessitated
 • we necessitated
 • you necessitated
 • they necessitated

Past continuous

 • I was necessitating
 • you were necessitating
 • he|she|it was necessitating
 • we were necessitating
 • you were necessitating
 • they were necessitating

Past perfect

 • I had necessitated
 • you had necessitated
 • he|she|it had necessitated
 • we had necessitated
 • you had necessitated
 • they had necessitated

Past perfect continuous

 • I had been necessitating
 • you had been necessitating
 • he|she|it had been necessitating
 • we had been necessitating
 • you had been necessitating
 • they had been necessitating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes necessitate në kohët e ardhshme

Future

 • I will necessitate
 • you will necessitate
 • he|she|it will necessitate
 • we will necessitate
 • you will necessitate
 • they will necessitate

Future continuous

 • I will be necessitating
 • you will be necessitating
 • he|she|it will be necessitating
 • we will be necessitating
 • you will be necessitating
 • they will be necessitating

Future perfect

 • I will have necessitated
 • you will have necessitated
 • he|she|it will have necessitated
 • we will have necessitated
 • you will have necessitated
 • they will have necessitated

Future perfect continuous

 • I will have been necessitating
 • you will have been necessitating
 • he|she|it will have been necessitating
 • we will have been necessitating
 • you will have been necessitating
 • they will have been necessitating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen necessitate

Present participle

 • necessitating

Past participle

 • necessitated

Perfect Participle

 • having necessitated

Imperative në anglisht, për foljen necessitate

Imperative

 • necessitate
 • let's necessitate
 • necessitate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: infest interrupt motor naturalize nebulize neck neigh outspread pother repeal unsex