Zgjedhimi i foljes near në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes near në anglisht.

Zgjedhimi e foljes near në kohën e tashme

Present Tense

 • I near
 • you near
 • he|she|it nears
 • we near
 • you near
 • they near

Present Continuous

 • I am nearing
 • you are nearing
 • he|she|it is nearing
 • we are nearing
 • you are nearing
 • they are nearing

Present Perfect

 • I have neared
 • you have neared
 • he|she|it has neared
 • we have neared
 • you have neared
 • they have neared

Present Perfect Continuous

 • I have been nearing
 • you have been nearing
 • he|she|it has been nearing
 • we have been nearing
 • you have been nearing
 • they have been nearing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes near në kohët e shkuara

Simple past

 • I neared
 • you neared
 • he|she|it neared
 • we neared
 • you neared
 • they neared

Past continuous

 • I was nearing
 • you were nearing
 • he|she|it was nearing
 • we were nearing
 • you were nearing
 • they were nearing

Past perfect

 • I had neared
 • you had neared
 • he|she|it had neared
 • we had neared
 • you had neared
 • they had neared

Past perfect continuous

 • I had been nearing
 • you had been nearing
 • he|she|it had been nearing
 • we had been nearing
 • you had been nearing
 • they had been nearing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes near në kohët e ardhshme

Future

 • I will near
 • you will near
 • he|she|it will near
 • we will near
 • you will near
 • they will near

Future continuous

 • I will be nearing
 • you will be nearing
 • he|she|it will be nearing
 • we will be nearing
 • you will be nearing
 • they will be nearing

Future perfect

 • I will have neared
 • you will have neared
 • he|she|it will have neared
 • we will have neared
 • you will have neared
 • they will have neared

Future perfect continuous

 • I will have been nearing
 • you will have been nearing
 • he|she|it will have been nearing
 • we will have been nearing
 • you will have been nearing
 • they will have been nearing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen near

Present participle

 • nearing

Past participle

 • neared

Perfect Participle

 • having neared

Imperative në anglisht, për foljen near

Imperative

 • near
 • let's near
 • near

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: infatuate interpret motion nationalize nazify neaten negative outsource pot repast unseam