Zgjedhimi i foljes mutate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mutate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mutate në kohën e tashme

Present Tense

 • I mutate
 • you mutate
 • he|she|it mutates
 • we mutate
 • you mutate
 • they mutate

Present Continuous

 • I am mutating
 • you are mutating
 • he|she|it is mutating
 • we are mutating
 • you are mutating
 • they are mutating

Present Perfect

 • I have mutated
 • you have mutated
 • he|she|it has mutated
 • we have mutated
 • you have mutated
 • they have mutated

Present Perfect Continuous

 • I have been mutating
 • you have been mutating
 • he|she|it has been mutating
 • we have been mutating
 • you have been mutating
 • they have been mutating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mutate në kohët e shkuara

Simple past

 • I mutated
 • you mutated
 • he|she|it mutated
 • we mutated
 • you mutated
 • they mutated

Past continuous

 • I was mutating
 • you were mutating
 • he|she|it was mutating
 • we were mutating
 • you were mutating
 • they were mutating

Past perfect

 • I had mutated
 • you had mutated
 • he|she|it had mutated
 • we had mutated
 • you had mutated
 • they had mutated

Past perfect continuous

 • I had been mutating
 • you had been mutating
 • he|she|it had been mutating
 • we had been mutating
 • you had been mutating
 • they had been mutating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mutate në kohët e ardhshme

Future

 • I will mutate
 • you will mutate
 • he|she|it will mutate
 • we will mutate
 • you will mutate
 • they will mutate

Future continuous

 • I will be mutating
 • you will be mutating
 • he|she|it will be mutating
 • we will be mutating
 • you will be mutating
 • they will be mutating

Future perfect

 • I will have mutated
 • you will have mutated
 • he|she|it will have mutated
 • we will have mutated
 • you will have mutated
 • they will have mutated

Future perfect continuous

 • I will have been mutating
 • you will have been mutating
 • he|she|it will have been mutating
 • we will have been mutating
 • you will have been mutating
 • they will have been mutating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mutate

Present participle

 • mutating

Past participle

 • mutated

Perfect Participle

 • having mutated

Imperative në anglisht, për foljen mutate

Imperative

 • mutate
 • let's mutate
 • mutate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: inconvenience interdict moither murmur muster mutch mythicize outfox pontificate remilitarize unlay