Zgjedhimi i foljes mow në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mow në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mow në kohën e tashme

Present Tense

 • I mow
 • you mow
 • he|she|it mows
 • we mow
 • you mow
 • they mow

Present Continuous

 • I am mowing
 • you are mowing
 • he|she|it is mowing
 • we are mowing
 • you are mowing
 • they are mowing

Present Perfect

 • I have mown/mowed
 • you have mown/mowed
 • he|she|it has mown/mowed
 • we have mown/mowed
 • you have mown/mowed
 • they have mown/mowed

Present Perfect Continuous

 • I have been mowing
 • you have been mowing
 • he|she|it has been mowing
 • we have been mowing
 • you have been mowing
 • they have been mowing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mow në kohët e shkuara

Simple past

 • I mowed
 • you mowed
 • he|she|it mowed
 • we mowed
 • you mowed
 • they mowed

Past continuous

 • I was mowing
 • you were mowing
 • he|she|it was mowing
 • we were mowing
 • you were mowing
 • they were mowing

Past perfect

 • I had mown/mowed
 • you had mown/mowed
 • he|she|it had mown/mowed
 • we had mown/mowed
 • you had mown/mowed
 • they had mown/mowed

Past perfect continuous

 • I had been mowing
 • you had been mowing
 • he|she|it had been mowing
 • we had been mowing
 • you had been mowing
 • they had been mowing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mow në kohët e ardhshme

Future

 • I will mow
 • you will mow
 • he|she|it will mow
 • we will mow
 • you will mow
 • they will mow

Future continuous

 • I will be mowing
 • you will be mowing
 • he|she|it will be mowing
 • we will be mowing
 • you will be mowing
 • they will be mowing

Future perfect

 • I will have mown/mowed
 • you will have mown/mowed
 • he|she|it will have mown/mowed
 • we will have mown/mowed
 • you will have mown/mowed
 • they will have mown/mowed

Future perfect continuous

 • I will have been mowing
 • you will have been mowing
 • he|she|it will have been mowing
 • we will have been mowing
 • you will have been mowing
 • they will have been mowing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mow

Present participle

 • mowing

Past participle

 • mown/mowed

Perfect Participle

 • having mown/mowed

Imperative në anglisht, për foljen mow

Imperative

 • mow
 • let's mow
 • mow

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: impress instance mist mount move muck mulch organise pocket rejuvenesce unfasten