Zgjedhimi i foljes mountaineer në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mountaineer në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mountaineer në kohën e tashme

Present Tense

 • I mountaineer
 • you mountaineer
 • he|she|it mountaineers
 • we mountaineer
 • you mountaineer
 • they mountaineer

Present Continuous

 • I am mountaineering
 • you are mountaineering
 • he|she|it is mountaineering
 • we are mountaineering
 • you are mountaineering
 • they are mountaineering

Present Perfect

 • I have mountaineered
 • you have mountaineered
 • he|she|it has mountaineered
 • we have mountaineered
 • you have mountaineered
 • they have mountaineered

Present Perfect Continuous

 • I have been mountaineering
 • you have been mountaineering
 • he|she|it has been mountaineering
 • we have been mountaineering
 • you have been mountaineering
 • they have been mountaineering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mountaineer në kohët e shkuara

Simple past

 • I mountaineered
 • you mountaineered
 • he|she|it mountaineered
 • we mountaineered
 • you mountaineered
 • they mountaineered

Past continuous

 • I was mountaineering
 • you were mountaineering
 • he|she|it was mountaineering
 • we were mountaineering
 • you were mountaineering
 • they were mountaineering

Past perfect

 • I had mountaineered
 • you had mountaineered
 • he|she|it had mountaineered
 • we had mountaineered
 • you had mountaineered
 • they had mountaineered

Past perfect continuous

 • I had been mountaineering
 • you had been mountaineering
 • he|she|it had been mountaineering
 • we had been mountaineering
 • you had been mountaineering
 • they had been mountaineering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mountaineer në kohët e ardhshme

Future

 • I will mountaineer
 • you will mountaineer
 • he|she|it will mountaineer
 • we will mountaineer
 • you will mountaineer
 • they will mountaineer

Future continuous

 • I will be mountaineering
 • you will be mountaineering
 • he|she|it will be mountaineering
 • we will be mountaineering
 • you will be mountaineering
 • they will be mountaineering

Future perfect

 • I will have mountaineered
 • you will have mountaineered
 • he|she|it will have mountaineered
 • we will have mountaineered
 • you will have mountaineered
 • they will have mountaineered

Future perfect continuous

 • I will have been mountaineering
 • you will have been mountaineering
 • he|she|it will have been mountaineering
 • we will have been mountaineering
 • you will have been mountaineering
 • they will have been mountaineering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mountaineer

Present participle

 • mountaineering

Past participle

 • mountaineered

Perfect Participle

 • having mountaineered

Imperative në anglisht, për foljen mountaineer

Imperative

 • mountaineer
 • let's mountaineer
 • mountaineer

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: impost inspect misshape motorize mount mountebank mud orate plunge reive underwrite