Zgjedhimi i foljes mount në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mount në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mount në kohën e tashme

Present Tense

 • I mount
 • you mount
 • he|she|it mounts
 • we mount
 • you mount
 • they mount

Present Continuous

 • I am mounting
 • you are mounting
 • he|she|it is mounting
 • we are mounting
 • you are mounting
 • they are mounting

Present Perfect

 • I have mounted
 • you have mounted
 • he|she|it has mounted
 • we have mounted
 • you have mounted
 • they have mounted

Present Perfect Continuous

 • I have been mounting
 • you have been mounting
 • he|she|it has been mounting
 • we have been mounting
 • you have been mounting
 • they have been mounting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mount në kohët e shkuara

Simple past

 • I mounted
 • you mounted
 • he|she|it mounted
 • we mounted
 • you mounted
 • they mounted

Past continuous

 • I was mounting
 • you were mounting
 • he|she|it was mounting
 • we were mounting
 • you were mounting
 • they were mounting

Past perfect

 • I had mounted
 • you had mounted
 • he|she|it had mounted
 • we had mounted
 • you had mounted
 • they had mounted

Past perfect continuous

 • I had been mounting
 • you had been mounting
 • he|she|it had been mounting
 • we had been mounting
 • you had been mounting
 • they had been mounting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mount në kohët e ardhshme

Future

 • I will mount
 • you will mount
 • he|she|it will mount
 • we will mount
 • you will mount
 • they will mount

Future continuous

 • I will be mounting
 • you will be mounting
 • he|she|it will be mounting
 • we will be mounting
 • you will be mounting
 • they will be mounting

Future perfect

 • I will have mounted
 • you will have mounted
 • he|she|it will have mounted
 • we will have mounted
 • you will have mounted
 • they will have mounted

Future perfect continuous

 • I will have been mounting
 • you will have been mounting
 • he|she|it will have been mounting
 • we will have been mounting
 • you will have been mounting
 • they will have been mounting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mount

Present participle

 • mounting

Past participle

 • mounted

Perfect Participle

 • having mounted

Imperative në anglisht, për foljen mount

Imperative

 • mount
 • let's mount
 • mount

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: impose inspan missell motor mound mountaineer muckrake option plunder reiterate underwhelm