Zgjedhimi i foljes motor në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes motor në anglisht.

Zgjedhimi e foljes motor në kohën e tashme

Present Tense

 • I motor
 • you motor
 • he|she|it motors
 • we motor
 • you motor
 • they motor

Present Continuous

 • I am motoring
 • you are motoring
 • he|she|it is motoring
 • we are motoring
 • you are motoring
 • they are motoring

Present Perfect

 • I have motored
 • you have motored
 • he|she|it has motored
 • we have motored
 • you have motored
 • they have motored

Present Perfect Continuous

 • I have been motoring
 • you have been motoring
 • he|she|it has been motoring
 • we have been motoring
 • you have been motoring
 • they have been motoring

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes motor në kohët e shkuara

Simple past

 • I motored
 • you motored
 • he|she|it motored
 • we motored
 • you motored
 • they motored

Past continuous

 • I was motoring
 • you were motoring
 • he|she|it was motoring
 • we were motoring
 • you were motoring
 • they were motoring

Past perfect

 • I had motored
 • you had motored
 • he|she|it had motored
 • we had motored
 • you had motored
 • they had motored

Past perfect continuous

 • I had been motoring
 • you had been motoring
 • he|she|it had been motoring
 • we had been motoring
 • you had been motoring
 • they had been motoring

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes motor në kohët e ardhshme

Future

 • I will motor
 • you will motor
 • he|she|it will motor
 • we will motor
 • you will motor
 • they will motor

Future continuous

 • I will be motoring
 • you will be motoring
 • he|she|it will be motoring
 • we will be motoring
 • you will be motoring
 • they will be motoring

Future perfect

 • I will have motored
 • you will have motored
 • he|she|it will have motored
 • we will have motored
 • you will have motored
 • they will have motored

Future perfect continuous

 • I will have been motoring
 • you will have been motoring
 • he|she|it will have been motoring
 • we will have been motoring
 • you will have been motoring
 • they will have been motoring

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen motor

Present participle

 • motoring

Past participle

 • motored

Perfect Participle

 • having motored

Imperative në anglisht, për foljen motor

Imperative

 • motor
 • let's motor
 • motor

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: implicate inset misquote mosh motive motorize mourn oppose plow reinsure understand