Zgjedhimi i foljes motive në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes motive në anglisht.

Zgjedhimi e foljes motive në kohën e tashme

Present Tense

 • I motive
 • you motive
 • he|she|it motives
 • we motive
 • you motive
 • they motive

Present Continuous

 • I am motiving
 • you are motiving
 • he|she|it is motiving
 • we are motiving
 • you are motiving
 • they are motiving

Present Perfect

 • I have motived
 • you have motived
 • he|she|it has motived
 • we have motived
 • you have motived
 • they have motived

Present Perfect Continuous

 • I have been motiving
 • you have been motiving
 • he|she|it has been motiving
 • we have been motiving
 • you have been motiving
 • they have been motiving

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes motive në kohët e shkuara

Simple past

 • I motived
 • you motived
 • he|she|it motived
 • we motived
 • you motived
 • they motived

Past continuous

 • I was motiving
 • you were motiving
 • he|she|it was motiving
 • we were motiving
 • you were motiving
 • they were motiving

Past perfect

 • I had motived
 • you had motived
 • he|she|it had motived
 • we had motived
 • you had motived
 • they had motived

Past perfect continuous

 • I had been motiving
 • you had been motiving
 • he|she|it had been motiving
 • we had been motiving
 • you had been motiving
 • they had been motiving

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes motive në kohët e ardhshme

Future

 • I will motive
 • you will motive
 • he|she|it will motive
 • we will motive
 • you will motive
 • they will motive

Future continuous

 • I will be motiving
 • you will be motiving
 • he|she|it will be motiving
 • we will be motiving
 • you will be motiving
 • they will be motiving

Future perfect

 • I will have motived
 • you will have motived
 • he|she|it will have motived
 • we will have motived
 • you will have motived
 • they will have motived

Future perfect continuous

 • I will have been motiving
 • you will have been motiving
 • he|she|it will have been motiving
 • we will have been motiving
 • you will have been motiving
 • they will have been motiving

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen motive

Present participle

 • motiving

Past participle

 • motived

Perfect Participle

 • having motived

Imperative në anglisht, për foljen motive

Imperative

 • motive
 • let's motive
 • motive

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: implement insert mispronounce mosey motivate motor mountebank oppilate plough reinstitute underspend