Zgjedhimi i foljes motion në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes motion në anglisht.

Zgjedhimi e foljes motion në kohën e tashme

Present Tense

 • I motion
 • you motion
 • he|she|it motions
 • we motion
 • you motion
 • they motion

Present Continuous

 • I am motioning
 • you are motioning
 • he|she|it is motioning
 • we are motioning
 • you are motioning
 • they are motioning

Present Perfect

 • I have motioned
 • you have motioned
 • he|she|it has motioned
 • we have motioned
 • you have motioned
 • they have motioned

Present Perfect Continuous

 • I have been motioning
 • you have been motioning
 • he|she|it has been motioning
 • we have been motioning
 • you have been motioning
 • they have been motioning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes motion në kohët e shkuara

Simple past

 • I motioned
 • you motioned
 • he|she|it motioned
 • we motioned
 • you motioned
 • they motioned

Past continuous

 • I was motioning
 • you were motioning
 • he|she|it was motioning
 • we were motioning
 • you were motioning
 • they were motioning

Past perfect

 • I had motioned
 • you had motioned
 • he|she|it had motioned
 • we had motioned
 • you had motioned
 • they had motioned

Past perfect continuous

 • I had been motioning
 • you had been motioning
 • he|she|it had been motioning
 • we had been motioning
 • you had been motioning
 • they had been motioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes motion në kohët e ardhshme

Future

 • I will motion
 • you will motion
 • he|she|it will motion
 • we will motion
 • you will motion
 • they will motion

Future continuous

 • I will be motioning
 • you will be motioning
 • he|she|it will be motioning
 • we will be motioning
 • you will be motioning
 • they will be motioning

Future perfect

 • I will have motioned
 • you will have motioned
 • he|she|it will have motioned
 • we will have motioned
 • you will have motioned
 • they will have motioned

Future perfect continuous

 • I will have been motioning
 • you will have been motioning
 • he|she|it will have been motioning
 • we will have been motioning
 • you will have been motioning
 • they will have been motioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen motion

Present participle

 • motioning

Past participle

 • motioned

Perfect Participle

 • having motioned

Imperative në anglisht, për foljen motion

Imperative

 • motion
 • let's motion
 • motion

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: implant inscribe misprint mortify mothproof motivate mount opiate plop reinforce undershoot