Zgjedhimi i foljes mortar në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mortar në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mortar në kohën e tashme

Present Tense

 • I mortar
 • you mortar
 • he|she|it mortars
 • we mortar
 • you mortar
 • they mortar

Present Continuous

 • I am mortarring
 • you are mortarring
 • he|she|it is mortarring
 • we are mortarring
 • you are mortarring
 • they are mortarring

Present Perfect

 • I have mortarred
 • you have mortarred
 • he|she|it has mortarred
 • we have mortarred
 • you have mortarred
 • they have mortarred

Present Perfect Continuous

 • I have been mortarring
 • you have been mortarring
 • he|she|it has been mortarring
 • we have been mortarring
 • you have been mortarring
 • they have been mortarring

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mortar në kohët e shkuara

Simple past

 • I mortarred
 • you mortarred
 • he|she|it mortarred
 • we mortarred
 • you mortarred
 • they mortarred

Past continuous

 • I was mortarring
 • you were mortarring
 • he|she|it was mortarring
 • we were mortarring
 • you were mortarring
 • they were mortarring

Past perfect

 • I had mortarred
 • you had mortarred
 • he|she|it had mortarred
 • we had mortarred
 • you had mortarred
 • they had mortarred

Past perfect continuous

 • I had been mortarring
 • you had been mortarring
 • he|she|it had been mortarring
 • we had been mortarring
 • you had been mortarring
 • they had been mortarring

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mortar në kohët e ardhshme

Future

 • I will mortar
 • you will mortar
 • he|she|it will mortar
 • we will mortar
 • you will mortar
 • they will mortar

Future continuous

 • I will be mortarring
 • you will be mortarring
 • he|she|it will be mortarring
 • we will be mortarring
 • you will be mortarring
 • they will be mortarring

Future perfect

 • I will have mortarred
 • you will have mortarred
 • he|she|it will have mortarred
 • we will have mortarred
 • you will have mortarred
 • they will have mortarred

Future perfect continuous

 • I will have been mortarring
 • you will have been mortarring
 • he|she|it will have been mortarring
 • we will have been mortarring
 • you will have been mortarring
 • they will have been mortarring

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mortar

Present participle

 • mortarring

Past participle

 • mortarred

Perfect Participle

 • having mortarred

Imperative në anglisht, për foljen mortar

Imperative

 • mortar
 • let's mortar
 • mortar

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: impede inmesh miskey moot morph mortgage motivate omen pleasure rehouse underplay