Zgjedhimi i foljes mission në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mission në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mission në kohën e tashme

Present Tense

 • I mission
 • you mission
 • he|she|it missions
 • we mission
 • you mission
 • they mission

Present Continuous

 • I am missioning
 • you are missioning
 • he|she|it is missioning
 • we are missioning
 • you are missioning
 • they are missioning

Present Perfect

 • I have missioned
 • you have missioned
 • he|she|it has missioned
 • we have missioned
 • you have missioned
 • they have missioned

Present Perfect Continuous

 • I have been missioning
 • you have been missioning
 • he|she|it has been missioning
 • we have been missioning
 • you have been missioning
 • they have been missioning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mission në kohët e shkuara

Simple past

 • I missioned
 • you missioned
 • he|she|it missioned
 • we missioned
 • you missioned
 • they missioned

Past continuous

 • I was missioning
 • you were missioning
 • he|she|it was missioning
 • we were missioning
 • you were missioning
 • they were missioning

Past perfect

 • I had missioned
 • you had missioned
 • he|she|it had missioned
 • we had missioned
 • you had missioned
 • they had missioned

Past perfect continuous

 • I had been missioning
 • you had been missioning
 • he|she|it had been missioning
 • we had been missioning
 • you had been missioning
 • they had been missioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mission në kohët e ardhshme

Future

 • I will mission
 • you will mission
 • he|she|it will mission
 • we will mission
 • you will mission
 • they will mission

Future continuous

 • I will be missioning
 • you will be missioning
 • he|she|it will be missioning
 • we will be missioning
 • you will be missioning
 • they will be missioning

Future perfect

 • I will have missioned
 • you will have missioned
 • he|she|it will have missioned
 • we will have missioned
 • you will have missioned
 • they will have missioned

Future perfect continuous

 • I will have been missioning
 • you will have been missioning
 • he|she|it will have been missioning
 • we will have been missioning
 • you will have been missioning
 • they will have been missioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mission

Present participle

 • missioning

Past participle

 • missioned

Perfect Participle

 • having missioned

Imperative në anglisht, për foljen mission

Imperative

 • mission
 • let's mission
 • mission

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hypertrophy index miff misremember misshape misspeak mistreat notate pimp reek typify