Zgjedhimi i foljes misadvise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes misadvise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes misadvise në kohën e tashme

Present Tense

 • I misadvise
 • you misadvise
 • he|she|it misadvises
 • we misadvise
 • you misadvise
 • they misadvise

Present Continuous

 • I am misadvising
 • you are misadvising
 • he|she|it is misadvising
 • we are misadvising
 • you are misadvising
 • they are misadvising

Present Perfect

 • I have misadvised
 • you have misadvised
 • he|she|it has misadvised
 • we have misadvised
 • you have misadvised
 • they have misadvised

Present Perfect Continuous

 • I have been misadvising
 • you have been misadvising
 • he|she|it has been misadvising
 • we have been misadvising
 • you have been misadvising
 • they have been misadvising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes misadvise në kohët e shkuara

Simple past

 • I misadvised
 • you misadvised
 • he|she|it misadvised
 • we misadvised
 • you misadvised
 • they misadvised

Past continuous

 • I was misadvising
 • you were misadvising
 • he|she|it was misadvising
 • we were misadvising
 • you were misadvising
 • they were misadvising

Past perfect

 • I had misadvised
 • you had misadvised
 • he|she|it had misadvised
 • we had misadvised
 • you had misadvised
 • they had misadvised

Past perfect continuous

 • I had been misadvising
 • you had been misadvising
 • he|she|it had been misadvising
 • we had been misadvising
 • you had been misadvising
 • they had been misadvising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes misadvise në kohët e ardhshme

Future

 • I will misadvise
 • you will misadvise
 • he|she|it will misadvise
 • we will misadvise
 • you will misadvise
 • they will misadvise

Future continuous

 • I will be misadvising
 • you will be misadvising
 • he|she|it will be misadvising
 • we will be misadvising
 • you will be misadvising
 • they will be misadvising

Future perfect

 • I will have misadvised
 • you will have misadvised
 • he|she|it will have misadvised
 • we will have misadvised
 • you will have misadvised
 • they will have misadvised

Future perfect continuous

 • I will have been misadvising
 • you will have been misadvising
 • he|she|it will have been misadvising
 • we will have been misadvising
 • you will have been misadvising
 • they will have been misadvising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen misadvise

Present participle

 • misadvising

Past participle

 • misadvised

Perfect Participle

 • having misadvised

Imperative në anglisht, për foljen misadvise

Imperative

 • misadvise
 • let's misadvise
 • misadvise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hot-dog importune meditate minister mis-sell misapply misconceive near petition recompense trudge