Zgjedhimi i foljes mint në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mint në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mint në kohën e tashme

Present Tense

 • I mint
 • you mint
 • he|she|it mints
 • we mint
 • you mint
 • they mint

Present Continuous

 • I am minting
 • you are minting
 • he|she|it is minting
 • we are minting
 • you are minting
 • they are minting

Present Perfect

 • I have minted
 • you have minted
 • he|she|it has minted
 • we have minted
 • you have minted
 • they have minted

Present Perfect Continuous

 • I have been minting
 • you have been minting
 • he|she|it has been minting
 • we have been minting
 • you have been minting
 • they have been minting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mint në kohët e shkuara

Simple past

 • I minted
 • you minted
 • he|she|it minted
 • we minted
 • you minted
 • they minted

Past continuous

 • I was minting
 • you were minting
 • he|she|it was minting
 • we were minting
 • you were minting
 • they were minting

Past perfect

 • I had minted
 • you had minted
 • he|she|it had minted
 • we had minted
 • you had minted
 • they had minted

Past perfect continuous

 • I had been minting
 • you had been minting
 • he|she|it had been minting
 • we had been minting
 • you had been minting
 • they had been minting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mint në kohët e ardhshme

Future

 • I will mint
 • you will mint
 • he|she|it will mint
 • we will mint
 • you will mint
 • they will mint

Future continuous

 • I will be minting
 • you will be minting
 • he|she|it will be minting
 • we will be minting
 • you will be minting
 • they will be minting

Future perfect

 • I will have minted
 • you will have minted
 • he|she|it will have minted
 • we will have minted
 • you will have minted
 • they will have minted

Future perfect continuous

 • I will have been minting
 • you will have been minting
 • he|she|it will have been minting
 • we will have been minting
 • you will have been minting
 • they will have been minting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mint

Present participle

 • minting

Past participle

 • minted

Perfect Participle

 • having minted

Imperative në anglisht, për foljen mint

Imperative

 • mint
 • let's mint
 • mint

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: horsewhip implode medal miniaturise minor minute misbehave naturalise pervert recoil trow