Zgjedhimi i foljes minor në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes minor në anglisht.

Zgjedhimi e foljes minor në kohën e tashme

Present Tense

 • I minor
 • you minor
 • he|she|it minors
 • we minor
 • you minor
 • they minor

Present Continuous

 • I am minoring
 • you are minoring
 • he|she|it is minoring
 • we are minoring
 • you are minoring
 • they are minoring

Present Perfect

 • I have minored
 • you have minored
 • he|she|it has minored
 • we have minored
 • you have minored
 • they have minored

Present Perfect Continuous

 • I have been minoring
 • you have been minoring
 • he|she|it has been minoring
 • we have been minoring
 • you have been minoring
 • they have been minoring

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes minor në kohët e shkuara

Simple past

 • I minored
 • you minored
 • he|she|it minored
 • we minored
 • you minored
 • they minored

Past continuous

 • I was minoring
 • you were minoring
 • he|she|it was minoring
 • we were minoring
 • you were minoring
 • they were minoring

Past perfect

 • I had minored
 • you had minored
 • he|she|it had minored
 • we had minored
 • you had minored
 • they had minored

Past perfect continuous

 • I had been minoring
 • you had been minoring
 • he|she|it had been minoring
 • we had been minoring
 • you had been minoring
 • they had been minoring

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes minor në kohët e ardhshme

Future

 • I will minor
 • you will minor
 • he|she|it will minor
 • we will minor
 • you will minor
 • they will minor

Future continuous

 • I will be minoring
 • you will be minoring
 • he|she|it will be minoring
 • we will be minoring
 • you will be minoring
 • they will be minoring

Future perfect

 • I will have minored
 • you will have minored
 • he|she|it will have minored
 • we will have minored
 • you will have minored
 • they will have minored

Future perfect continuous

 • I will have been minoring
 • you will have been minoring
 • he|she|it will have been minoring
 • we will have been minoring
 • you will have been minoring
 • they will have been minoring

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen minor

Present participle

 • minoring

Past participle

 • minored

Perfect Participle

 • having minored

Imperative në anglisht, për foljen minor

Imperative

 • minor
 • let's minor
 • minor

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: horseshoe implicate mechanize mingle minister mint misbecome natter pervade recognize trouser