Zgjedhimi i foljes minimise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes minimise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes minimise në kohën e tashme

Present Tense

 • I minimise
 • you minimise
 • he|she|it minimises
 • we minimise
 • you minimise
 • they minimise

Present Continuous

 • I am minimising
 • you are minimising
 • he|she|it is minimising
 • we are minimising
 • you are minimising
 • they are minimising

Present Perfect

 • I have minimised
 • you have minimised
 • he|she|it has minimised
 • we have minimised
 • you have minimised
 • they have minimised

Present Perfect Continuous

 • I have been minimising
 • you have been minimising
 • he|she|it has been minimising
 • we have been minimising
 • you have been minimising
 • they have been minimising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes minimise në kohët e shkuara

Simple past

 • I minimised
 • you minimised
 • he|she|it minimised
 • we minimised
 • you minimised
 • they minimised

Past continuous

 • I was minimising
 • you were minimising
 • he|she|it was minimising
 • we were minimising
 • you were minimising
 • they were minimising

Past perfect

 • I had minimised
 • you had minimised
 • he|she|it had minimised
 • we had minimised
 • you had minimised
 • they had minimised

Past perfect continuous

 • I had been minimising
 • you had been minimising
 • he|she|it had been minimising
 • we had been minimising
 • you had been minimising
 • they had been minimising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes minimise në kohët e ardhshme

Future

 • I will minimise
 • you will minimise
 • he|she|it will minimise
 • we will minimise
 • you will minimise
 • they will minimise

Future continuous

 • I will be minimising
 • you will be minimising
 • he|she|it will be minimising
 • we will be minimising
 • you will be minimising
 • they will be minimising

Future perfect

 • I will have minimised
 • you will have minimised
 • he|she|it will have minimised
 • we will have minimised
 • you will have minimised
 • they will have minimised

Future perfect continuous

 • I will have been minimising
 • you will have been minimising
 • he|she|it will have been minimising
 • we will have been minimising
 • you will have been minimising
 • they will have been minimising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen minimise

Present participle

 • minimising

Past participle

 • minimised

Perfect Participle

 • having minimised

Imperative në anglisht, për foljen minimise

Imperative

 • minimise
 • let's minimise
 • minimise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hornswoggle implant meanstest mind minify minimize misapply nasalize pertain reclassify troubleshoot