Zgjedhimi i foljes mind në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mind në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mind në kohën e tashme

Present Tense

 • I mind
 • you mind
 • he|she|it minds
 • we mind
 • you mind
 • they mind

Present Continuous

 • I am minding
 • you are minding
 • he|she|it is minding
 • we are minding
 • you are minding
 • they are minding

Present Perfect

 • I have minded
 • you have minded
 • he|she|it has minded
 • we have minded
 • you have minded
 • they have minded

Present Perfect Continuous

 • I have been minding
 • you have been minding
 • he|she|it has been minding
 • we have been minding
 • you have been minding
 • they have been minding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mind në kohët e shkuara

Simple past

 • I minded
 • you minded
 • he|she|it minded
 • we minded
 • you minded
 • they minded

Past continuous

 • I was minding
 • you were minding
 • he|she|it was minding
 • we were minding
 • you were minding
 • they were minding

Past perfect

 • I had minded
 • you had minded
 • he|she|it had minded
 • we had minded
 • you had minded
 • they had minded

Past perfect continuous

 • I had been minding
 • you had been minding
 • he|she|it had been minding
 • we had been minding
 • you had been minding
 • they had been minding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mind në kohët e ardhshme

Future

 • I will mind
 • you will mind
 • he|she|it will mind
 • we will mind
 • you will mind
 • they will mind

Future continuous

 • I will be minding
 • you will be minding
 • he|she|it will be minding
 • we will be minding
 • you will be minding
 • they will be minding

Future perfect

 • I will have minded
 • you will have minded
 • he|she|it will have minded
 • we will have minded
 • you will have minded
 • they will have minded

Future perfect continuous

 • I will have been minding
 • you will have been minding
 • he|she|it will have been minding
 • we will have been minding
 • you will have been minding
 • they will have been minding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mind

Present participle

 • minding

Past participle

 • minded

Perfect Participle

 • having minded

Imperative në anglisht, për foljen mind

Imperative

 • mind
 • let's mind
 • mind

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hoot impend maunder milk mince mine minor napalm persist recharge trog