Zgjedhimi i foljes meld në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes meld në anglisht.

Zgjedhimi e foljes meld në kohën e tashme

Present Tense

 • I meld
 • you meld
 • he|she|it melds
 • we meld
 • you meld
 • they meld

Present Continuous

 • I am melding
 • you are melding
 • he|she|it is melding
 • we are melding
 • you are melding
 • they are melding

Present Perfect

 • I have melded
 • you have melded
 • he|she|it has melded
 • we have melded
 • you have melded
 • they have melded

Present Perfect Continuous

 • I have been melding
 • you have been melding
 • he|she|it has been melding
 • we have been melding
 • you have been melding
 • they have been melding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes meld në kohët e shkuara

Simple past

 • I melded
 • you melded
 • he|she|it melded
 • we melded
 • you melded
 • they melded

Past continuous

 • I was melding
 • you were melding
 • he|she|it was melding
 • we were melding
 • you were melding
 • they were melding

Past perfect

 • I had melded
 • you had melded
 • he|she|it had melded
 • we had melded
 • you had melded
 • they had melded

Past perfect continuous

 • I had been melding
 • you had been melding
 • he|she|it had been melding
 • we had been melding
 • you had been melding
 • they had been melding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes meld në kohët e ardhshme

Future

 • I will meld
 • you will meld
 • he|she|it will meld
 • we will meld
 • you will meld
 • they will meld

Future continuous

 • I will be melding
 • you will be melding
 • he|she|it will be melding
 • we will be melding
 • you will be melding
 • they will be melding

Future perfect

 • I will have melded
 • you will have melded
 • he|she|it will have melded
 • we will have melded
 • you will have melded
 • they will have melded

Future perfect continuous

 • I will have been melding
 • you will have been melding
 • he|she|it will have been melding
 • we will have been melding
 • you will have been melding
 • they will have been melding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen meld

Present participle

 • melding

Past participle

 • melded

Perfect Participle

 • having melded

Imperative në anglisht, për foljen meld

Imperative

 • meld
 • let's meld
 • meld

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: higgle hypersensitize maltreat medal meet meliorate menace motive pavilion re-prove transgress