Zgjedhimi i foljes measure në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes measure në anglisht.

Zgjedhimi e foljes measure në kohën e tashme

Present Tense

 • I measure
 • you measure
 • he|she|it measures
 • we measure
 • you measure
 • they measure

Present Continuous

 • I am measuring
 • you are measuring
 • he|she|it is measuring
 • we are measuring
 • you are measuring
 • they are measuring

Present Perfect

 • I have measured
 • you have measured
 • he|she|it has measured
 • we have measured
 • you have measured
 • they have measured

Present Perfect Continuous

 • I have been measuring
 • you have been measuring
 • he|she|it has been measuring
 • we have been measuring
 • you have been measuring
 • they have been measuring

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes measure në kohët e shkuara

Simple past

 • I measured
 • you measured
 • he|she|it measured
 • we measured
 • you measured
 • they measured

Past continuous

 • I was measuring
 • you were measuring
 • he|she|it was measuring
 • we were measuring
 • you were measuring
 • they were measuring

Past perfect

 • I had measured
 • you had measured
 • he|she|it had measured
 • we had measured
 • you had measured
 • they had measured

Past perfect continuous

 • I had been measuring
 • you had been measuring
 • he|she|it had been measuring
 • we had been measuring
 • you had been measuring
 • they had been measuring

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes measure në kohët e ardhshme

Future

 • I will measure
 • you will measure
 • he|she|it will measure
 • we will measure
 • you will measure
 • they will measure

Future continuous

 • I will be measuring
 • you will be measuring
 • he|she|it will be measuring
 • we will be measuring
 • you will be measuring
 • they will be measuring

Future perfect

 • I will have measured
 • you will have measured
 • he|she|it will have measured
 • we will have measured
 • you will have measured
 • they will have measured

Future perfect continuous

 • I will have been measuring
 • you will have been measuring
 • he|she|it will have been measuring
 • we will have been measuring
 • you will have been measuring
 • they will have been measuring

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen measure

Present participle

 • measuring

Past participle

 • measured

Perfect Participle

 • having measured

Imperative në anglisht, për foljen measure

Imperative

 • measure
 • let's measure
 • measure

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: herringbone huzzah mainstream max meanstest mechanise meld mortgage patch re-enact tranquillize