Zgjedhimi i foljes make në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes make në anglisht.

Zgjedhimi e foljes make në kohën e tashme

Present Tense

 • I make
 • you make
 • he|she|it makes
 • we make
 • you make
 • they make

Present Continuous

 • I am making
 • you are making
 • he|she|it is making
 • we are making
 • you are making
 • they are making

Present Perfect

 • I have made
 • you have made
 • he|she|it has made
 • we have made
 • you have made
 • they have made

Present Perfect Continuous

 • I have been making
 • you have been making
 • he|she|it has been making
 • we have been making
 • you have been making
 • they have been making

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes make në kohët e shkuara

Simple past

 • I made
 • you made
 • he|she|it made
 • we made
 • you made
 • they made

Past continuous

 • I was making
 • you were making
 • he|she|it was making
 • we were making
 • you were making
 • they were making

Past perfect

 • I had made
 • you had made
 • he|she|it had made
 • we had made
 • you had made
 • they had made

Past perfect continuous

 • I had been making
 • you had been making
 • he|she|it had been making
 • we had been making
 • you had been making
 • they had been making

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes make në kohët e ardhshme

Future

 • I will make
 • you will make
 • he|she|it will make
 • we will make
 • you will make
 • they will make

Future continuous

 • I will be making
 • you will be making
 • he|she|it will be making
 • we will be making
 • you will be making
 • they will be making

Future perfect

 • I will have made
 • you will have made
 • he|she|it will have made
 • we will have made
 • you will have made
 • they will have made

Future perfect continuous

 • I will have been making
 • you will have been making
 • he|she|it will have been making
 • we will have been making
 • you will have been making
 • they will have been making

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen make

Present participle

 • making

Past participle

 • made

Perfect Participle

 • having made

Imperative në anglisht, për foljen make

Imperative

 • make
 • let's make
 • make

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: happen home load magnify major maladminister mammock mismanage packet rabbit tissue