Zgjedhimi i foljes lose në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes lose në anglisht.

Zgjedhimi e foljes lose në kohën e tashme

Present Tense

 • I lose
 • you lose
 • he|she|it loses
 • we lose
 • you lose
 • they lose

Present Continuous

 • I am losing
 • you are losing
 • he|she|it is losing
 • we are losing
 • you are losing
 • they are losing

Present Perfect

 • I have lost
 • you have lost
 • he|she|it has lost
 • we have lost
 • you have lost
 • they have lost

Present Perfect Continuous

 • I have been losing
 • you have been losing
 • he|she|it has been losing
 • we have been losing
 • you have been losing
 • they have been losing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes lose në kohët e shkuara

Simple past

 • I lost
 • you lost
 • he|she|it lost
 • we lost
 • you lost
 • they lost

Past continuous

 • I was losing
 • you were losing
 • he|she|it was losing
 • we were losing
 • you were losing
 • they were losing

Past perfect

 • I had lost
 • you had lost
 • he|she|it had lost
 • we had lost
 • you had lost
 • they had lost

Past perfect continuous

 • I had been losing
 • you had been losing
 • he|she|it had been losing
 • we had been losing
 • you had been losing
 • they had been losing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes lose në kohët e ardhshme

Future

 • I will lose
 • you will lose
 • he|she|it will lose
 • we will lose
 • you will lose
 • they will lose

Future continuous

 • I will be losing
 • you will be losing
 • he|she|it will be losing
 • we will be losing
 • you will be losing
 • they will be losing

Future perfect

 • I will have lost
 • you will have lost
 • he|she|it will have lost
 • we will have lost
 • you will have lost
 • they will have lost

Future perfect continuous

 • I will have been losing
 • you will have been losing
 • he|she|it will have been losing
 • we will have been losing
 • you will have been losing
 • they will have been losing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen lose

Present participle

 • losing

Past participle

 • lost

Perfect Participle

 • having lost

Imperative në anglisht, për foljen lose

Imperative

 • lose
 • let's lose
 • lose

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: gusset herringbone lhlike loophole lord lot lower mince oversell purvey threat