Zgjedhimi i foljes line në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes line në anglisht.

Zgjedhimi e foljes line në kohën e tashme

Present Tense

 • I line
 • you line
 • he|she|it lines
 • we line
 • you line
 • they line

Present Continuous

 • I am lining
 • you are lining
 • he|she|it is lining
 • we are lining
 • you are lining
 • they are lining

Present Perfect

 • I have lined
 • you have lined
 • he|she|it has lined
 • we have lined
 • you have lined
 • they have lined

Present Perfect Continuous

 • I have been lining
 • you have been lining
 • he|she|it has been lining
 • we have been lining
 • you have been lining
 • they have been lining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes line në kohët e shkuara

Simple past

 • I lined
 • you lined
 • he|she|it lined
 • we lined
 • you lined
 • they lined

Past continuous

 • I was lining
 • you were lining
 • he|she|it was lining
 • we were lining
 • you were lining
 • they were lining

Past perfect

 • I had lined
 • you had lined
 • he|she|it had lined
 • we had lined
 • you had lined
 • they had lined

Past perfect continuous

 • I had been lining
 • you had been lining
 • he|she|it had been lining
 • we had been lining
 • you had been lining
 • they had been lining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes line në kohët e ardhshme

Future

 • I will line
 • you will line
 • he|she|it will line
 • we will line
 • you will line
 • they will line

Future continuous

 • I will be lining
 • you will be lining
 • he|she|it will be lining
 • we will be lining
 • you will be lining
 • they will be lining

Future perfect

 • I will have lined
 • you will have lined
 • he|she|it will have lined
 • we will have lined
 • you will have lined
 • they will have lined

Future perfect continuous

 • I will have been lining
 • you will have been lining
 • he|she|it will have been lining
 • we will have been lining
 • you will have been lining
 • they will have been lining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen line

Present participle

 • lining

Past participle

 • lined

Perfect Participle

 • having lined

Imperative në anglisht, për foljen line

Imperative

 • line
 • let's line
 • line

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: grecize hassle lasso lilt limp linger lipsync memorialize overdo prosper televise