Zgjedhimi i foljes light në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes light në anglisht.

Zgjedhimi e foljes light në kohën e tashme

Present Tense

 • I light
 • you light
 • he|she|it lights
 • we light
 • you light
 • they light

Present Continuous

 • I am lighting
 • you are lighting
 • he|she|it is lighting
 • we are lighting
 • you are lighting
 • they are lighting

Present Perfect

 • I have lit/lighted
 • you have lit/lighted
 • he|she|it has lit/lighted
 • we have lit/lighted
 • you have lit/lighted
 • they have lit/lighted

Present Perfect Continuous

 • I have been lighting
 • you have been lighting
 • he|she|it has been lighting
 • we have been lighting
 • you have been lighting
 • they have been lighting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes light në kohët e shkuara

Simple past

 • I lit/lighted
 • you lit/lighted
 • he|she|it lit/lighted
 • we lit/lighted
 • you lit/lighted
 • they lit/lighted

Past continuous

 • I was lighting
 • you were lighting
 • he|she|it was lighting
 • we were lighting
 • you were lighting
 • they were lighting

Past perfect

 • I had lit/lighted
 • you had lit/lighted
 • he|she|it had lit/lighted
 • we had lit/lighted
 • you had lit/lighted
 • they had lit/lighted

Past perfect continuous

 • I had been lighting
 • you had been lighting
 • he|she|it had been lighting
 • we had been lighting
 • you had been lighting
 • they had been lighting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes light në kohët e ardhshme

Future

 • I will light
 • you will light
 • he|she|it will light
 • we will light
 • you will light
 • they will light

Future continuous

 • I will be lighting
 • you will be lighting
 • he|she|it will be lighting
 • we will be lighting
 • you will be lighting
 • they will be lighting

Future perfect

 • I will have lit/lighted
 • you will have lit/lighted
 • he|she|it will have lit/lighted
 • we will have lit/lighted
 • you will have lit/lighted
 • they will have lit/lighted

Future perfect continuous

 • I will have been lighting
 • you will have been lighting
 • he|she|it will have been lighting
 • we will have been lighting
 • you will have been lighting
 • they will have been lighting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen light

Present participle

 • lighting

Past participle

 • lit/lighted

Perfect Participle

 • having lit/lighted

Imperative në anglisht, për foljen light

Imperative

 • light
 • let's light
 • light

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: grapple harm languish licence ligature lighten limn mediate overbuild propose teethe