Zgjedhimi i foljes ligature në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes ligature në anglisht.

Zgjedhimi e foljes ligature në kohën e tashme

Present Tense

 • I ligature
 • you ligature
 • he|she|it ligatures
 • we ligature
 • you ligature
 • they ligature

Present Continuous

 • I am ligaturing
 • you are ligaturing
 • he|she|it is ligaturing
 • we are ligaturing
 • you are ligaturing
 • they are ligaturing

Present Perfect

 • I have ligatured
 • you have ligatured
 • he|she|it has ligatured
 • we have ligatured
 • you have ligatured
 • they have ligatured

Present Perfect Continuous

 • I have been ligaturing
 • you have been ligaturing
 • he|she|it has been ligaturing
 • we have been ligaturing
 • you have been ligaturing
 • they have been ligaturing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes ligature në kohët e shkuara

Simple past

 • I ligatured
 • you ligatured
 • he|she|it ligatured
 • we ligatured
 • you ligatured
 • they ligatured

Past continuous

 • I was ligaturing
 • you were ligaturing
 • he|she|it was ligaturing
 • we were ligaturing
 • you were ligaturing
 • they were ligaturing

Past perfect

 • I had ligatured
 • you had ligatured
 • he|she|it had ligatured
 • we had ligatured
 • you had ligatured
 • they had ligatured

Past perfect continuous

 • I had been ligaturing
 • you had been ligaturing
 • he|she|it had been ligaturing
 • we had been ligaturing
 • you had been ligaturing
 • they had been ligaturing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes ligature në kohët e ardhshme

Future

 • I will ligature
 • you will ligature
 • he|she|it will ligature
 • we will ligature
 • you will ligature
 • they will ligature

Future continuous

 • I will be ligaturing
 • you will be ligaturing
 • he|she|it will be ligaturing
 • we will be ligaturing
 • you will be ligaturing
 • they will be ligaturing

Future perfect

 • I will have ligatured
 • you will have ligatured
 • he|she|it will have ligatured
 • we will have ligatured
 • you will have ligatured
 • they will have ligatured

Future perfect continuous

 • I will have been ligaturing
 • you will have been ligaturing
 • he|she|it will have been ligaturing
 • we will have been ligaturing
 • you will have been ligaturing
 • they will have been ligaturing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen ligature

Present participle

 • ligaturing

Past participle

 • ligatured

Perfect Participle

 • having ligatured

Imperative në anglisht, për foljen ligature

Imperative

 • ligature
 • let's ligature
 • ligature

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: graphitize harken landscape librate ligate light limit meddle overbook proportionate teeter