Zgjedhimi i foljes ligate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes ligate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes ligate në kohën e tashme

Present Tense

 • I ligate
 • you ligate
 • he|she|it ligates
 • we ligate
 • you ligate
 • they ligate

Present Continuous

 • I am ligating
 • you are ligating
 • he|she|it is ligating
 • we are ligating
 • you are ligating
 • they are ligating

Present Perfect

 • I have ligated
 • you have ligated
 • he|she|it has ligated
 • we have ligated
 • you have ligated
 • they have ligated

Present Perfect Continuous

 • I have been ligating
 • you have been ligating
 • he|she|it has been ligating
 • we have been ligating
 • you have been ligating
 • they have been ligating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes ligate në kohët e shkuara

Simple past

 • I ligated
 • you ligated
 • he|she|it ligated
 • we ligated
 • you ligated
 • they ligated

Past continuous

 • I was ligating
 • you were ligating
 • he|she|it was ligating
 • we were ligating
 • you were ligating
 • they were ligating

Past perfect

 • I had ligated
 • you had ligated
 • he|she|it had ligated
 • we had ligated
 • you had ligated
 • they had ligated

Past perfect continuous

 • I had been ligating
 • you had been ligating
 • he|she|it had been ligating
 • we had been ligating
 • you had been ligating
 • they had been ligating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes ligate në kohët e ardhshme

Future

 • I will ligate
 • you will ligate
 • he|she|it will ligate
 • we will ligate
 • you will ligate
 • they will ligate

Future continuous

 • I will be ligating
 • you will be ligating
 • he|she|it will be ligating
 • we will be ligating
 • you will be ligating
 • they will be ligating

Future perfect

 • I will have ligated
 • you will have ligated
 • he|she|it will have ligated
 • we will have ligated
 • you will have ligated
 • they will have ligated

Future perfect continuous

 • I will have been ligating
 • you will have been ligating
 • he|she|it will have been ligating
 • we will have been ligating
 • you will have been ligating
 • they will have been ligating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen ligate

Present participle

 • ligating

Past participle

 • ligated

Perfect Participle

 • having ligated

Imperative në anglisht, për foljen ligate

Imperative

 • ligate
 • let's ligate
 • ligate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: graph hark land liberate lift ligature lime medal overblow proportion teem