Zgjedhimi i foljes lhlike në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes lhlike në anglisht.

Zgjedhimi e foljes lhlike në kohën e tashme

Present Tense

 • I lhlike
 • you lhlike
 • he|she|it lhlikes
 • we lhlike
 • you lhlike
 • they lhlike

Present Continuous

 • I am lhliking
 • you are lhliking
 • he|she|it is lhliking
 • we are lhliking
 • you are lhliking
 • they are lhliking

Present Perfect

 • I have lhliked
 • you have lhliked
 • he|she|it has lhliked
 • we have lhliked
 • you have lhliked
 • they have lhliked

Present Perfect Continuous

 • I have been lhliking
 • you have been lhliking
 • he|she|it has been lhliking
 • we have been lhliking
 • you have been lhliking
 • they have been lhliking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes lhlike në kohët e shkuara

Simple past

 • I lhliked
 • you lhliked
 • he|she|it lhliked
 • we lhliked
 • you lhliked
 • they lhliked

Past continuous

 • I was lhliking
 • you were lhliking
 • he|she|it was lhliking
 • we were lhliking
 • you were lhliking
 • they were lhliking

Past perfect

 • I had lhliked
 • you had lhliked
 • he|she|it had lhliked
 • we had lhliked
 • you had lhliked
 • they had lhliked

Past perfect continuous

 • I had been lhliking
 • you had been lhliking
 • he|she|it had been lhliking
 • we had been lhliking
 • you had been lhliking
 • they had been lhliking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes lhlike në kohët e ardhshme

Future

 • I will lhlike
 • you will lhlike
 • he|she|it will lhlike
 • we will lhlike
 • you will lhlike
 • they will lhlike

Future continuous

 • I will be lhliking
 • you will be lhliking
 • he|she|it will be lhliking
 • we will be lhliking
 • you will be lhliking
 • they will be lhliking

Future perfect

 • I will have lhliked
 • you will have lhliked
 • he|she|it will have lhliked
 • we will have lhliked
 • you will have lhliked
 • they will have lhliked

Future perfect continuous

 • I will have been lhliking
 • you will have been lhliking
 • he|she|it will have been lhliking
 • we will have been lhliking
 • you will have been lhliking
 • they will have been lhliking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen lhlike

Present participle

 • lhliking

Past participle

 • lhliked

Perfect Participle

 • having lhliked

Imperative në anglisht, për foljen lhlike

Imperative

 • lhlike
 • let's lhlike
 • lhlike

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: grab hanker lair levant levy liaise lie maul over-egg pronominalize taw