Zgjedhimi i foljes lease në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes lease në anglisht.

Zgjedhimi e foljes lease në kohën e tashme

Present Tense

 • I lease
 • you lease
 • he|she|it leases
 • we lease
 • you lease
 • they lease

Present Continuous

 • I am leasing
 • you are leasing
 • he|she|it is leasing
 • we are leasing
 • you are leasing
 • they are leasing

Present Perfect

 • I have leased
 • you have leased
 • he|she|it has leased
 • we have leased
 • you have leased
 • they have leased

Present Perfect Continuous

 • I have been leasing
 • you have been leasing
 • he|she|it has been leasing
 • we have been leasing
 • you have been leasing
 • they have been leasing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes lease në kohët e shkuara

Simple past

 • I leased
 • you leased
 • he|she|it leased
 • we leased
 • you leased
 • they leased

Past continuous

 • I was leasing
 • you were leasing
 • he|she|it was leasing
 • we were leasing
 • you were leasing
 • they were leasing

Past perfect

 • I had leased
 • you had leased
 • he|she|it had leased
 • we had leased
 • you had leased
 • they had leased

Past perfect continuous

 • I had been leasing
 • you had been leasing
 • he|she|it had been leasing
 • we had been leasing
 • you had been leasing
 • they had been leasing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes lease në kohët e ardhshme

Future

 • I will lease
 • you will lease
 • he|she|it will lease
 • we will lease
 • you will lease
 • they will lease

Future continuous

 • I will be leasing
 • you will be leasing
 • he|she|it will be leasing
 • we will be leasing
 • you will be leasing
 • they will be leasing

Future perfect

 • I will have leased
 • you will have leased
 • he|she|it will have leased
 • we will have leased
 • you will have leased
 • they will have leased

Future perfect continuous

 • I will have been leasing
 • you will have been leasing
 • he|she|it will have been leasing
 • we will have been leasing
 • you will have been leasing
 • they will have been leasing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen lease

Present participle

 • leasing

Past participle

 • leased

Perfect Participle

 • having leased

Imperative në anglisht, për foljen lease

Imperative

 • lease
 • let's lease
 • lease

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: glow hade kneel leaflet learn leash legalise mark outpace proclaim tamp