Zgjedhimi i foljes leap në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes leap në anglisht.

Zgjedhimi e foljes leap në kohën e tashme

Present Tense

 • I leap
 • you leap
 • he|she|it leaps
 • we leap
 • you leap
 • they leap

Present Continuous

 • I am leaping
 • you are leaping
 • he|she|it is leaping
 • we are leaping
 • you are leaping
 • they are leaping

Present Perfect

 • I have leaped/leapt
 • you have leaped/leapt
 • he|she|it has leaped/leapt
 • we have leaped/leapt
 • you have leaped/leapt
 • they have leaped/leapt

Present Perfect Continuous

 • I have been leaping
 • you have been leaping
 • he|she|it has been leaping
 • we have been leaping
 • you have been leaping
 • they have been leaping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes leap në kohët e shkuara

Simple past

 • I leaped/leapt
 • you leaped/leapt
 • he|she|it leaped/leapt
 • we leaped/leapt
 • you leaped/leapt
 • they leaped/leapt

Past continuous

 • I was leaping
 • you were leaping
 • he|she|it was leaping
 • we were leaping
 • you were leaping
 • they were leaping

Past perfect

 • I had leaped/leapt
 • you had leaped/leapt
 • he|she|it had leaped/leapt
 • we had leaped/leapt
 • you had leaped/leapt
 • they had leaped/leapt

Past perfect continuous

 • I had been leaping
 • you had been leaping
 • he|she|it had been leaping
 • we had been leaping
 • you had been leaping
 • they had been leaping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes leap në kohët e ardhshme

Future

 • I will leap
 • you will leap
 • he|she|it will leap
 • we will leap
 • you will leap
 • they will leap

Future continuous

 • I will be leaping
 • you will be leaping
 • he|she|it will be leaping
 • we will be leaping
 • you will be leaping
 • they will be leaping

Future perfect

 • I will have leaped/leapt
 • you will have leaped/leapt
 • he|she|it will have leaped/leapt
 • we will have leaped/leapt
 • you will have leaped/leapt
 • they will have leaped/leapt

Future perfect continuous

 • I will have been leaping
 • you will have been leaping
 • he|she|it will have been leaping
 • we will have been leaping
 • you will have been leaping
 • they will have been leaping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen leap

Present participle

 • leaping

Past participle

 • leaped/leapt

Perfect Participle

 • having leaped/leapt

Imperative në anglisht, për foljen leap

Imperative

 • leap
 • let's leap
 • leap

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: glory hackle knee leach lean leapfrog ledger marginate outmarch proceed tallyho