Zgjedhimi i foljes lath në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes lath në anglisht.

Zgjedhimi e foljes lath në kohën e tashme

Present Tense

 • I lath
 • you lath
 • he|she|it laths
 • we lath
 • you lath
 • they lath

Present Continuous

 • I am lathing
 • you are lathing
 • he|she|it is lathing
 • we are lathing
 • you are lathing
 • they are lathing

Present Perfect

 • I have lathed
 • you have lathed
 • he|she|it has lathed
 • we have lathed
 • you have lathed
 • they have lathed

Present Perfect Continuous

 • I have been lathing
 • you have been lathing
 • he|she|it has been lathing
 • we have been lathing
 • you have been lathing
 • they have been lathing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes lath në kohët e shkuara

Simple past

 • I lathed
 • you lathed
 • he|she|it lathed
 • we lathed
 • you lathed
 • they lathed

Past continuous

 • I was lathing
 • you were lathing
 • he|she|it was lathing
 • we were lathing
 • you were lathing
 • they were lathing

Past perfect

 • I had lathed
 • you had lathed
 • he|she|it had lathed
 • we had lathed
 • you had lathed
 • they had lathed

Past perfect continuous

 • I had been lathing
 • you had been lathing
 • he|she|it had been lathing
 • we had been lathing
 • you had been lathing
 • they had been lathing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes lath në kohët e ardhshme

Future

 • I will lath
 • you will lath
 • he|she|it will lath
 • we will lath
 • you will lath
 • they will lath

Future continuous

 • I will be lathing
 • you will be lathing
 • he|she|it will be lathing
 • we will be lathing
 • you will be lathing
 • they will be lathing

Future perfect

 • I will have lathed
 • you will have lathed
 • he|she|it will have lathed
 • we will have lathed
 • you will have lathed
 • they will have lathed

Future perfect continuous

 • I will have been lathing
 • you will have been lathing
 • he|she|it will have been lathing
 • we will have been lathing
 • you will have been lathing
 • they will have been lathing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen lath

Present participle

 • lathing

Past participle

 • lathed

Perfect Participle

 • having lathed

Imperative në anglisht, për foljen lath

Imperative

 • lath
 • let's lath
 • lath

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: glare gunge kickstart larn latch lathe lavish maneuver outface prey syringe