Zgjedhimi i foljes lase në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes lase në anglisht.

Zgjedhimi e foljes lase në kohën e tashme

Present Tense

 • I lase
 • you lase
 • he|she|it lases
 • we lase
 • you lase
 • they lase

Present Continuous

 • I am lasing
 • you are lasing
 • he|she|it is lasing
 • we are lasing
 • you are lasing
 • they are lasing

Present Perfect

 • I have lased
 • you have lased
 • he|she|it has lased
 • we have lased
 • you have lased
 • they have lased

Present Perfect Continuous

 • I have been lasing
 • you have been lasing
 • he|she|it has been lasing
 • we have been lasing
 • you have been lasing
 • they have been lasing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes lase në kohët e shkuara

Simple past

 • I lased
 • you lased
 • he|she|it lased
 • we lased
 • you lased
 • they lased

Past continuous

 • I was lasing
 • you were lasing
 • he|she|it was lasing
 • we were lasing
 • you were lasing
 • they were lasing

Past perfect

 • I had lased
 • you had lased
 • he|she|it had lased
 • we had lased
 • you had lased
 • they had lased

Past perfect continuous

 • I had been lasing
 • you had been lasing
 • he|she|it had been lasing
 • we had been lasing
 • you had been lasing
 • they had been lasing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes lase në kohët e ardhshme

Future

 • I will lase
 • you will lase
 • he|she|it will lase
 • we will lase
 • you will lase
 • they will lase

Future continuous

 • I will be lasing
 • you will be lasing
 • he|she|it will be lasing
 • we will be lasing
 • you will be lasing
 • they will be lasing

Future perfect

 • I will have lased
 • you will have lased
 • he|she|it will have lased
 • we will have lased
 • you will have lased
 • they will have lased

Future perfect continuous

 • I will have been lasing
 • you will have been lasing
 • he|she|it will have been lasing
 • we will have been lasing
 • you will have been lasing
 • they will have been lasing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen lase

Present participle

 • lasing

Past participle

 • lased

Perfect Participle

 • having lased

Imperative në anglisht, për foljen lase

Imperative

 • lase
 • let's lase
 • lase

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: glair gully kibble lapidify larrup lash laud man-handle outcross prevaricate synthesise