Zgjedhimi i foljes larn në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes larn në anglisht.

Zgjedhimi e foljes larn në kohën e tashme

Present Tense

 • I larn
 • you larn
 • he|she|it larns
 • we larn
 • you larn
 • they larn

Present Continuous

 • I am larning
 • you are larning
 • he|she|it is larning
 • we are larning
 • you are larning
 • they are larning

Present Perfect

 • I have larned
 • you have larned
 • he|she|it has larned
 • we have larned
 • you have larned
 • they have larned

Present Perfect Continuous

 • I have been larning
 • you have been larning
 • he|she|it has been larning
 • we have been larning
 • you have been larning
 • they have been larning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes larn në kohët e shkuara

Simple past

 • I larned
 • you larned
 • he|she|it larned
 • we larned
 • you larned
 • they larned

Past continuous

 • I was larning
 • you were larning
 • he|she|it was larning
 • we were larning
 • you were larning
 • they were larning

Past perfect

 • I had larned
 • you had larned
 • he|she|it had larned
 • we had larned
 • you had larned
 • they had larned

Past perfect continuous

 • I had been larning
 • you had been larning
 • he|she|it had been larning
 • we had been larning
 • you had been larning
 • they had been larning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes larn në kohët e ardhshme

Future

 • I will larn
 • you will larn
 • he|she|it will larn
 • we will larn
 • you will larn
 • they will larn

Future continuous

 • I will be larning
 • you will be larning
 • he|she|it will be larning
 • we will be larning
 • you will be larning
 • they will be larning

Future perfect

 • I will have larned
 • you will have larned
 • he|she|it will have larned
 • we will have larned
 • you will have larned
 • they will have larned

Future perfect continuous

 • I will have been larning
 • you will have been larning
 • he|she|it will have been larning
 • we will have been larning
 • you will have been larning
 • they will have been larning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen larn

Present participle

 • larning

Past participle

 • larned

Perfect Participle

 • having larned

Imperative në anglisht, për foljen larn

Imperative

 • larn
 • let's larn
 • larn

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: gladden gulf keynote lap lark larrup latinize mammock outclass prettify synonymize