Zgjedhimi i foljes key në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes key në anglisht.

Zgjedhimi e foljes key në kohën e tashme

Present Tense

 • I key
 • you key
 • he|she|it keys
 • we key
 • you key
 • they key

Present Continuous

 • I am keying
 • you are keying
 • he|she|it is keying
 • we are keying
 • you are keying
 • they are keying

Present Perfect

 • I have keyed
 • you have keyed
 • he|she|it has keyed
 • we have keyed
 • you have keyed
 • they have keyed

Present Perfect Continuous

 • I have been keying
 • you have been keying
 • he|she|it has been keying
 • we have been keying
 • you have been keying
 • they have been keying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes key në kohët e shkuara

Simple past

 • I keyed
 • you keyed
 • he|she|it keyed
 • we keyed
 • you keyed
 • they keyed

Past continuous

 • I was keying
 • you were keying
 • he|she|it was keying
 • we were keying
 • you were keying
 • they were keying

Past perfect

 • I had keyed
 • you had keyed
 • he|she|it had keyed
 • we had keyed
 • you had keyed
 • they had keyed

Past perfect continuous

 • I had been keying
 • you had been keying
 • he|she|it had been keying
 • we had been keying
 • you had been keying
 • they had been keying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes key në kohët e ardhshme

Future

 • I will key
 • you will key
 • he|she|it will key
 • we will key
 • you will key
 • they will key

Future continuous

 • I will be keying
 • you will be keying
 • he|she|it will be keying
 • we will be keying
 • you will be keying
 • they will be keying

Future perfect

 • I will have keyed
 • you will have keyed
 • he|she|it will have keyed
 • we will have keyed
 • you will have keyed
 • they will have keyed

Future perfect continuous

 • I will have been keying
 • you will have been keying
 • he|she|it will have been keying
 • we will have been keying
 • you will have been keying
 • they will have been keying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen key

Present participle

 • keying

Past participle

 • keyed

Perfect Participle

 • having keyed

Imperative në anglisht, për foljen key

Imperative

 • key
 • let's key
 • key

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: gang google jaywalk ken kettle keyboard kid localize objurgate prattle suppurate