Zgjedhimi i foljes job në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes job në anglisht.

Zgjedhimi e foljes job në kohën e tashme

Present Tense

 • I job
 • you job
 • he|she|it jobs
 • we job
 • you job
 • they job

Present Continuous

 • I am jobbing
 • you are jobbing
 • he|she|it is jobbing
 • we are jobbing
 • you are jobbing
 • they are jobbing

Present Perfect

 • I have jobbed
 • you have jobbed
 • he|she|it has jobbed
 • we have jobbed
 • you have jobbed
 • they have jobbed

Present Perfect Continuous

 • I have been jobbing
 • you have been jobbing
 • he|she|it has been jobbing
 • we have been jobbing
 • you have been jobbing
 • they have been jobbing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes job në kohët e shkuara

Simple past

 • I jobbed
 • you jobbed
 • he|she|it jobbed
 • we jobbed
 • you jobbed
 • they jobbed

Past continuous

 • I was jobbing
 • you were jobbing
 • he|she|it was jobbing
 • we were jobbing
 • you were jobbing
 • they were jobbing

Past perfect

 • I had jobbed
 • you had jobbed
 • he|she|it had jobbed
 • we had jobbed
 • you had jobbed
 • they had jobbed

Past perfect continuous

 • I had been jobbing
 • you had been jobbing
 • he|she|it had been jobbing
 • we had been jobbing
 • you had been jobbing
 • they had been jobbing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes job në kohët e ardhshme

Future

 • I will job
 • you will job
 • he|she|it will job
 • we will job
 • you will job
 • they will job

Future continuous

 • I will be jobbing
 • you will be jobbing
 • he|she|it will be jobbing
 • we will be jobbing
 • you will be jobbing
 • they will be jobbing

Future perfect

 • I will have jobbed
 • you will have jobbed
 • he|she|it will have jobbed
 • we will have jobbed
 • you will have jobbed
 • they will have jobbed

Future perfect continuous

 • I will have been jobbing
 • you will have been jobbing
 • he|she|it will have been jobbing
 • we will have been jobbing
 • you will have been jobbing
 • they will have been jobbing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen job

Present participle

 • jobbing

Past participle

 • jobbed

Perfect Participle

 • having jobbed

Imperative në anglisht, për foljen job

Imperative

 • job
 • let's job
 • job

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: frostbite gin invest jilt jive job-hunt joint liberalize nettle pooh-pooh sue