Zgjedhimi i foljes issue në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes issue në anglisht.

Zgjedhimi e foljes issue në kohën e tashme

Present Tense

 • I issue
 • you issue
 • he|she|it issues
 • we issue
 • you issue
 • they issue

Present Continuous

 • I am issuing
 • you are issuing
 • he|she|it is issuing
 • we are issuing
 • you are issuing
 • they are issuing

Present Perfect

 • I have issued
 • you have issued
 • he|she|it has issued
 • we have issued
 • you have issued
 • they have issued

Present Perfect Continuous

 • I have been issuing
 • you have been issuing
 • he|she|it has been issuing
 • we have been issuing
 • you have been issuing
 • they have been issuing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes issue në kohët e shkuara

Simple past

 • I issued
 • you issued
 • he|she|it issued
 • we issued
 • you issued
 • they issued

Past continuous

 • I was issuing
 • you were issuing
 • he|she|it was issuing
 • we were issuing
 • you were issuing
 • they were issuing

Past perfect

 • I had issued
 • you had issued
 • he|she|it had issued
 • we had issued
 • you had issued
 • they had issued

Past perfect continuous

 • I had been issuing
 • you had been issuing
 • he|she|it had been issuing
 • we had been issuing
 • you had been issuing
 • they had been issuing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes issue në kohët e ardhshme

Future

 • I will issue
 • you will issue
 • he|she|it will issue
 • we will issue
 • you will issue
 • they will issue

Future continuous

 • I will be issuing
 • you will be issuing
 • he|she|it will be issuing
 • we will be issuing
 • you will be issuing
 • they will be issuing

Future perfect

 • I will have issued
 • you will have issued
 • he|she|it will have issued
 • we will have issued
 • you will have issued
 • they will have issued

Future perfect continuous

 • I will have been issuing
 • you will have been issuing
 • he|she|it will have been issuing
 • we will have been issuing
 • you will have been issuing
 • they will have been issuing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen issue

Present participle

 • issuing

Past participle

 • issued

Perfect Participle

 • having issued

Imperative në anglisht, për foljen issue

Imperative

 • issue
 • let's issue
 • issue

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: fowl gas intermix irritate isomerize italianize jab latinize muss plenish style