Zgjedhimi i foljes irradiate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes irradiate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes irradiate në kohën e tashme

Present Tense

 • I irradiate
 • you irradiate
 • he|she|it irradiates
 • we irradiate
 • you irradiate
 • they irradiate

Present Continuous

 • I am irradiating
 • you are irradiating
 • he|she|it is irradiating
 • we are irradiating
 • you are irradiating
 • they are irradiating

Present Perfect

 • I have irradiated
 • you have irradiated
 • he|she|it has irradiated
 • we have irradiated
 • you have irradiated
 • they have irradiated

Present Perfect Continuous

 • I have been irradiating
 • you have been irradiating
 • he|she|it has been irradiating
 • we have been irradiating
 • you have been irradiating
 • they have been irradiating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes irradiate në kohët e shkuara

Simple past

 • I irradiated
 • you irradiated
 • he|she|it irradiated
 • we irradiated
 • you irradiated
 • they irradiated

Past continuous

 • I was irradiating
 • you were irradiating
 • he|she|it was irradiating
 • we were irradiating
 • you were irradiating
 • they were irradiating

Past perfect

 • I had irradiated
 • you had irradiated
 • he|she|it had irradiated
 • we had irradiated
 • you had irradiated
 • they had irradiated

Past perfect continuous

 • I had been irradiating
 • you had been irradiating
 • he|she|it had been irradiating
 • we had been irradiating
 • you had been irradiating
 • they had been irradiating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes irradiate në kohët e ardhshme

Future

 • I will irradiate
 • you will irradiate
 • he|she|it will irradiate
 • we will irradiate
 • you will irradiate
 • they will irradiate

Future continuous

 • I will be irradiating
 • you will be irradiating
 • he|she|it will be irradiating
 • we will be irradiating
 • you will be irradiating
 • they will be irradiating

Future perfect

 • I will have irradiated
 • you will have irradiated
 • he|she|it will have irradiated
 • we will have irradiated
 • you will have irradiated
 • they will have irradiated

Future perfect continuous

 • I will have been irradiating
 • you will have been irradiating
 • he|she|it will have been irradiating
 • we will have been irradiating
 • you will have been irradiating
 • they will have been irradiating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen irradiate

Present participle

 • irradiating

Past participle

 • irradiated

Perfect Participle

 • having irradiated

Imperative në anglisht, për foljen irradiate

Imperative

 • irradiate
 • let's irradiate
 • irradiate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: fortune gargle interlay iodate ironize irrigate italianize larrup munition play-act stultify