Zgjedhimi i foljes iodate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes iodate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes iodate në kohën e tashme

Present Tense

 • I iodate
 • you iodate
 • he|she|it iodates
 • we iodate
 • you iodate
 • they iodate

Present Continuous

 • I am iodating
 • you are iodating
 • he|she|it is iodating
 • we are iodating
 • you are iodating
 • they are iodating

Present Perfect

 • I have iodated
 • you have iodated
 • he|she|it has iodated
 • we have iodated
 • you have iodated
 • they have iodated

Present Perfect Continuous

 • I have been iodating
 • you have been iodating
 • he|she|it has been iodating
 • we have been iodating
 • you have been iodating
 • they have been iodating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes iodate në kohët e shkuara

Simple past

 • I iodated
 • you iodated
 • he|she|it iodated
 • we iodated
 • you iodated
 • they iodated

Past continuous

 • I was iodating
 • you were iodating
 • he|she|it was iodating
 • we were iodating
 • you were iodating
 • they were iodating

Past perfect

 • I had iodated
 • you had iodated
 • he|she|it had iodated
 • we had iodated
 • you had iodated
 • they had iodated

Past perfect continuous

 • I had been iodating
 • you had been iodating
 • he|she|it had been iodating
 • we had been iodating
 • you had been iodating
 • they had been iodating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes iodate në kohët e ardhshme

Future

 • I will iodate
 • you will iodate
 • he|she|it will iodate
 • we will iodate
 • you will iodate
 • they will iodate

Future continuous

 • I will be iodating
 • you will be iodating
 • he|she|it will be iodating
 • we will be iodating
 • you will be iodating
 • they will be iodating

Future perfect

 • I will have iodated
 • you will have iodated
 • he|she|it will have iodated
 • we will have iodated
 • you will have iodated
 • they will have iodated

Future perfect continuous

 • I will have been iodating
 • you will have been iodating
 • he|she|it will have been iodating
 • we will have been iodating
 • you will have been iodating
 • they will have been iodating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen iodate

Present participle

 • iodating

Past participle

 • iodated

Perfect Participle

 • having iodated

Imperative në anglisht, për foljen iodate

Imperative

 • iodate
 • let's iodate
 • iodate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: formulate gangrene intergrade invocate inwrap iodize irrupt lapidate multitask plate strum