Zgjedhimi i foljes introvert në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes introvert në anglisht.

Zgjedhimi e foljes introvert në kohën e tashme

Present Tense

 • I introvert
 • you introvert
 • he|she|it introverts
 • we introvert
 • you introvert
 • they introvert

Present Continuous

 • I am introverting
 • you are introverting
 • he|she|it is introverting
 • we are introverting
 • you are introverting
 • they are introverting

Present Perfect

 • I have introverted
 • you have introverted
 • he|she|it has introverted
 • we have introverted
 • you have introverted
 • they have introverted

Present Perfect Continuous

 • I have been introverting
 • you have been introverting
 • he|she|it has been introverting
 • we have been introverting
 • you have been introverting
 • they have been introverting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes introvert në kohët e shkuara

Simple past

 • I introverted
 • you introverted
 • he|she|it introverted
 • we introverted
 • you introverted
 • they introverted

Past continuous

 • I was introverting
 • you were introverting
 • he|she|it was introverting
 • we were introverting
 • you were introverting
 • they were introverting

Past perfect

 • I had introverted
 • you had introverted
 • he|she|it had introverted
 • we had introverted
 • you had introverted
 • they had introverted

Past perfect continuous

 • I had been introverting
 • you had been introverting
 • he|she|it had been introverting
 • we had been introverting
 • you had been introverting
 • they had been introverting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes introvert në kohët e ardhshme

Future

 • I will introvert
 • you will introvert
 • he|she|it will introvert
 • we will introvert
 • you will introvert
 • they will introvert

Future continuous

 • I will be introverting
 • you will be introverting
 • he|she|it will be introverting
 • we will be introverting
 • you will be introverting
 • they will be introverting

Future perfect

 • I will have introverted
 • you will have introverted
 • he|she|it will have introverted
 • we will have introverted
 • you will have introverted
 • they will have introverted

Future perfect continuous

 • I will have been introverting
 • you will have been introverting
 • he|she|it will have been introverting
 • we will have been introverting
 • you will have been introverting
 • they will have been introverting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen introvert

Present participle

 • introverting

Past participle

 • introverted

Perfect Participle

 • having introverted

Imperative në anglisht, për foljen introvert

Imperative

 • introvert
 • let's introvert
 • introvert

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: foreknow fuss institutionalise intreat introspect intrude inurn labialize motion piss strap