Zgjedhimi i foljes introspect në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes introspect në anglisht.

Zgjedhimi e foljes introspect në kohën e tashme

Present Tense

 • I introspect
 • you introspect
 • he|she|it introspects
 • we introspect
 • you introspect
 • they introspect

Present Continuous

 • I am introspecting
 • you are introspecting
 • he|she|it is introspecting
 • we are introspecting
 • you are introspecting
 • they are introspecting

Present Perfect

 • I have introspected
 • you have introspected
 • he|she|it has introspected
 • we have introspected
 • you have introspected
 • they have introspected

Present Perfect Continuous

 • I have been introspecting
 • you have been introspecting
 • he|she|it has been introspecting
 • we have been introspecting
 • you have been introspecting
 • they have been introspecting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes introspect në kohët e shkuara

Simple past

 • I introspected
 • you introspected
 • he|she|it introspected
 • we introspected
 • you introspected
 • they introspected

Past continuous

 • I was introspecting
 • you were introspecting
 • he|she|it was introspecting
 • we were introspecting
 • you were introspecting
 • they were introspecting

Past perfect

 • I had introspected
 • you had introspected
 • he|she|it had introspected
 • we had introspected
 • you had introspected
 • they had introspected

Past perfect continuous

 • I had been introspecting
 • you had been introspecting
 • he|she|it had been introspecting
 • we had been introspecting
 • you had been introspecting
 • they had been introspecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes introspect në kohët e ardhshme

Future

 • I will introspect
 • you will introspect
 • he|she|it will introspect
 • we will introspect
 • you will introspect
 • they will introspect

Future continuous

 • I will be introspecting
 • you will be introspecting
 • he|she|it will be introspecting
 • we will be introspecting
 • you will be introspecting
 • they will be introspecting

Future perfect

 • I will have introspected
 • you will have introspected
 • he|she|it will have introspected
 • we will have introspected
 • you will have introspected
 • they will have introspected

Future perfect continuous

 • I will have been introspecting
 • you will have been introspecting
 • he|she|it will have been introspecting
 • we will have been introspecting
 • you will have been introspecting
 • they will have been introspecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen introspect

Present participle

 • introspecting

Past participle

 • introspected

Perfect Participle

 • having introspected

Imperative në anglisht, për foljen introspect

Imperative

 • introspect
 • let's introspect
 • introspect

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: forehand fusillade institute intoxicate intromit introvert inure label mothproof pish strangulate