Zgjedhimi i foljes intoxicate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes intoxicate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes intoxicate në kohën e tashme

Present Tense

 • I intoxicate
 • you intoxicate
 • he|she|it intoxicates
 • we intoxicate
 • you intoxicate
 • they intoxicate

Present Continuous

 • I am intoxicating
 • you are intoxicating
 • he|she|it is intoxicating
 • we are intoxicating
 • you are intoxicating
 • they are intoxicating

Present Perfect

 • I have intoxicated
 • you have intoxicated
 • he|she|it has intoxicated
 • we have intoxicated
 • you have intoxicated
 • they have intoxicated

Present Perfect Continuous

 • I have been intoxicating
 • you have been intoxicating
 • he|she|it has been intoxicating
 • we have been intoxicating
 • you have been intoxicating
 • they have been intoxicating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes intoxicate në kohët e shkuara

Simple past

 • I intoxicated
 • you intoxicated
 • he|she|it intoxicated
 • we intoxicated
 • you intoxicated
 • they intoxicated

Past continuous

 • I was intoxicating
 • you were intoxicating
 • he|she|it was intoxicating
 • we were intoxicating
 • you were intoxicating
 • they were intoxicating

Past perfect

 • I had intoxicated
 • you had intoxicated
 • he|she|it had intoxicated
 • we had intoxicated
 • you had intoxicated
 • they had intoxicated

Past perfect continuous

 • I had been intoxicating
 • you had been intoxicating
 • he|she|it had been intoxicating
 • we had been intoxicating
 • you had been intoxicating
 • they had been intoxicating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes intoxicate në kohët e ardhshme

Future

 • I will intoxicate
 • you will intoxicate
 • he|she|it will intoxicate
 • we will intoxicate
 • you will intoxicate
 • they will intoxicate

Future continuous

 • I will be intoxicating
 • you will be intoxicating
 • he|she|it will be intoxicating
 • we will be intoxicating
 • you will be intoxicating
 • they will be intoxicating

Future perfect

 • I will have intoxicated
 • you will have intoxicated
 • he|she|it will have intoxicated
 • we will have intoxicated
 • you will have intoxicated
 • they will have intoxicated

Future perfect continuous

 • I will have been intoxicating
 • you will have been intoxicating
 • he|she|it will have been intoxicating
 • we will have been intoxicating
 • you will have been intoxicating
 • they will have been intoxicating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen intoxicate

Present participle

 • intoxicating

Past participle

 • intoxicated

Perfect Participle

 • having intoxicated

Imperative në anglisht, për foljen intoxicate

Imperative

 • intoxicate
 • let's intoxicate
 • intoxicate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: forecast furcate instant-message interweave intone intreat intrust knurl mortgage pip straight-arm