Zgjedhimi i foljes impinge në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes impinge në anglisht.

Zgjedhimi e foljes impinge në kohën e tashme

Present Tense

 • I impinge
 • you impinge
 • he|she|it impinges
 • we impinge
 • you impinge
 • they impinge

Present Continuous

 • I am impinging
 • you are impinging
 • he|she|it is impinging
 • we are impinging
 • you are impinging
 • they are impinging

Present Perfect

 • I have impinged
 • you have impinged
 • he|she|it has impinged
 • we have impinged
 • you have impinged
 • they have impinged

Present Perfect Continuous

 • I have been impinging
 • you have been impinging
 • he|she|it has been impinging
 • we have been impinging
 • you have been impinging
 • they have been impinging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes impinge në kohët e shkuara

Simple past

 • I impinged
 • you impinged
 • he|she|it impinged
 • we impinged
 • you impinged
 • they impinged

Past continuous

 • I was impinging
 • you were impinging
 • he|she|it was impinging
 • we were impinging
 • you were impinging
 • they were impinging

Past perfect

 • I had impinged
 • you had impinged
 • he|she|it had impinged
 • we had impinged
 • you had impinged
 • they had impinged

Past perfect continuous

 • I had been impinging
 • you had been impinging
 • he|she|it had been impinging
 • we had been impinging
 • you had been impinging
 • they had been impinging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes impinge në kohët e ardhshme

Future

 • I will impinge
 • you will impinge
 • he|she|it will impinge
 • we will impinge
 • you will impinge
 • they will impinge

Future continuous

 • I will be impinging
 • you will be impinging
 • he|she|it will be impinging
 • we will be impinging
 • you will be impinging
 • they will be impinging

Future perfect

 • I will have impinged
 • you will have impinged
 • he|she|it will have impinged
 • we will have impinged
 • you will have impinged
 • they will have impinged

Future perfect continuous

 • I will have been impinging
 • you will have been impinging
 • he|she|it will have been impinging
 • we will have been impinging
 • you will have been impinging
 • they will have been impinging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen impinge

Present participle

 • impinging

Past participle

 • impinged

Perfect Participle

 • having impinged

Imperative në anglisht, për foljen impinge

Imperative

 • impinge
 • let's impinge
 • impinge

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: fastforward fleck hustle impel imp implant importune internalize massacre paddle span well