Zgjedhimi i foljes impel në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes impel në anglisht.

Zgjedhimi e foljes impel në kohën e tashme

Present Tense

 • I impel
 • you impel
 • he|she|it impels
 • we impel
 • you impel
 • they impel

Present Continuous

 • I am impelling
 • you are impelling
 • he|she|it is impelling
 • we are impelling
 • you are impelling
 • they are impelling

Present Perfect

 • I have impelled
 • you have impelled
 • he|she|it has impelled
 • we have impelled
 • you have impelled
 • they have impelled

Present Perfect Continuous

 • I have been impelling
 • you have been impelling
 • he|she|it has been impelling
 • we have been impelling
 • you have been impelling
 • they have been impelling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes impel në kohët e shkuara

Simple past

 • I impelled
 • you impelled
 • he|she|it impelled
 • we impelled
 • you impelled
 • they impelled

Past continuous

 • I was impelling
 • you were impelling
 • he|she|it was impelling
 • we were impelling
 • you were impelling
 • they were impelling

Past perfect

 • I had impelled
 • you had impelled
 • he|she|it had impelled
 • we had impelled
 • you had impelled
 • they had impelled

Past perfect continuous

 • I had been impelling
 • you had been impelling
 • he|she|it had been impelling
 • we had been impelling
 • you had been impelling
 • they had been impelling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes impel në kohët e ardhshme

Future

 • I will impel
 • you will impel
 • he|she|it will impel
 • we will impel
 • you will impel
 • they will impel

Future continuous

 • I will be impelling
 • you will be impelling
 • he|she|it will be impelling
 • we will be impelling
 • you will be impelling
 • they will be impelling

Future perfect

 • I will have impelled
 • you will have impelled
 • he|she|it will have impelled
 • we will have impelled
 • you will have impelled
 • they will have impelled

Future perfect continuous

 • I will have been impelling
 • you will have been impelling
 • he|she|it will have been impelling
 • we will have been impelling
 • you will have been impelling
 • they will have been impelling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen impel

Present participle

 • impelling

Past participle

 • impelled

Perfect Participle

 • having impelled

Imperative në anglisht, për foljen impel

Imperative

 • impel
 • let's impel
 • impel

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: fascinate flatline hurrah imparadise impede impend implement intermarry masculinize ozonize space weewee