Zgjedhimi i foljes hide në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes hide në anglisht.

Zgjedhimi e foljes hide në kohën e tashme

Present Tense

 • I hide
 • you hide
 • he|she|it hides
 • we hide
 • you hide
 • they hide

Present Continuous

 • I am hiding
 • you are hiding
 • he|she|it is hiding
 • we are hiding
 • you are hiding
 • they are hiding

Present Perfect

 • I have hidden/hid
 • you have hidden/hid
 • he|she|it has hidden/hid
 • we have hidden/hid
 • you have hidden/hid
 • they have hidden/hid

Present Perfect Continuous

 • I have been hiding
 • you have been hiding
 • he|she|it has been hiding
 • we have been hiding
 • you have been hiding
 • they have been hiding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes hide në kohët e shkuara

Simple past

 • I hid
 • you hid
 • he|she|it hid
 • we hid
 • you hid
 • they hid

Past continuous

 • I was hiding
 • you were hiding
 • he|she|it was hiding
 • we were hiding
 • you were hiding
 • they were hiding

Past perfect

 • I had hidden/hid
 • you had hidden/hid
 • he|she|it had hidden/hid
 • we had hidden/hid
 • you had hidden/hid
 • they had hidden/hid

Past perfect continuous

 • I had been hiding
 • you had been hiding
 • he|she|it had been hiding
 • we had been hiding
 • you had been hiding
 • they had been hiding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes hide në kohët e ardhshme

Future

 • I will hide
 • you will hide
 • he|she|it will hide
 • we will hide
 • you will hide
 • they will hide

Future continuous

 • I will be hiding
 • you will be hiding
 • he|she|it will be hiding
 • we will be hiding
 • you will be hiding
 • they will be hiding

Future perfect

 • I will have hidden/hid
 • you will have hidden/hid
 • he|she|it will have hidden/hid
 • we will have hidden/hid
 • you will have hidden/hid
 • they will have hidden/hid

Future perfect continuous

 • I will have been hiding
 • you will have been hiding
 • he|she|it will have been hiding
 • we will have been hiding
 • you will have been hiding
 • they will have been hiding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen hide

Present participle

 • hiding

Past participle

 • hidden/hid

Perfect Participle

 • having hidden/hid

Imperative në anglisht, për foljen hide

Imperative

 • hide
 • let's hide
 • hide

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: eradiate exsect hard-code hesitate hiccup hie hike implant leister oust skirl urticate