Zgjedhimi i foljes hate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes hate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes hate në kohën e tashme

Present Tense

 • I hate
 • you hate
 • he|she|it hates
 • we hate
 • you hate
 • they hate

Present Continuous

 • I am hating
 • you are hating
 • he|she|it is hating
 • we are hating
 • you are hating
 • they are hating

Present Perfect

 • I have hated
 • you have hated
 • he|she|it has hated
 • we have hated
 • you have hated
 • they have hated

Present Perfect Continuous

 • I have been hating
 • you have been hating
 • he|she|it has been hating
 • we have been hating
 • you have been hating
 • they have been hating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes hate në kohët e shkuara

Simple past

 • I hated
 • you hated
 • he|she|it hated
 • we hated
 • you hated
 • they hated

Past continuous

 • I was hating
 • you were hating
 • he|she|it was hating
 • we were hating
 • you were hating
 • they were hating

Past perfect

 • I had hated
 • you had hated
 • he|she|it had hated
 • we had hated
 • you had hated
 • they had hated

Past perfect continuous

 • I had been hating
 • you had been hating
 • he|she|it had been hating
 • we had been hating
 • you had been hating
 • they had been hating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes hate në kohët e ardhshme

Future

 • I will hate
 • you will hate
 • he|she|it will hate
 • we will hate
 • you will hate
 • they will hate

Future continuous

 • I will be hating
 • you will be hating
 • he|she|it will be hating
 • we will be hating
 • you will be hating
 • they will be hating

Future perfect

 • I will have hated
 • you will have hated
 • he|she|it will have hated
 • we will have hated
 • you will have hated
 • they will have hated

Future perfect continuous

 • I will have been hating
 • you will have been hating
 • he|she|it will have been hating
 • we will have been hating
 • you will have been hating
 • they will have been hating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen hate

Present participle

 • hating

Past participle

 • hated

Perfect Participle

 • having hated

Imperative në anglisht, për foljen hate

Imperative

 • hate
 • let's hate
 • hate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: enrobe excide gush hasp hatchel haul hazard ice lame obviate sign unstring