Zgjedhimi i foljes habit në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes habit në anglisht.

Zgjedhimi e foljes habit në kohën e tashme

Present Tense

 • I habit
 • you habit
 • he|she|it habits
 • we habit
 • you habit
 • they habit

Present Continuous

 • I am habiting
 • you are habiting
 • he|she|it is habiting
 • we are habiting
 • you are habiting
 • they are habiting

Present Perfect

 • I have habited
 • you have habited
 • he|she|it has habited
 • we have habited
 • you have habited
 • they have habited

Present Perfect Continuous

 • I have been habiting
 • you have been habiting
 • he|she|it has been habiting
 • we have been habiting
 • you have been habiting
 • they have been habiting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes habit në kohët e shkuara

Simple past

 • I habited
 • you habited
 • he|she|it habited
 • we habited
 • you habited
 • they habited

Past continuous

 • I was habiting
 • you were habiting
 • he|she|it was habiting
 • we were habiting
 • you were habiting
 • they were habiting

Past perfect

 • I had habited
 • you had habited
 • he|she|it had habited
 • we had habited
 • you had habited
 • they had habited

Past perfect continuous

 • I had been habiting
 • you had been habiting
 • he|she|it had been habiting
 • we had been habiting
 • you had been habiting
 • they had been habiting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes habit në kohët e ardhshme

Future

 • I will habit
 • you will habit
 • he|she|it will habit
 • we will habit
 • you will habit
 • they will habit

Future continuous

 • I will be habiting
 • you will be habiting
 • he|she|it will be habiting
 • we will be habiting
 • you will be habiting
 • they will be habiting

Future perfect

 • I will have habited
 • you will have habited
 • he|she|it will have habited
 • we will have habited
 • you will have habited
 • they will have habited

Future perfect continuous

 • I will have been habiting
 • you will have been habiting
 • he|she|it will have been habiting
 • we will have been habiting
 • you will have been habiting
 • they will have been habiting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen habit

Present participle

 • habiting

Past participle

 • habited

Perfect Participle

 • having habited

Imperative në anglisht, për foljen habit

Imperative

 • habit
 • let's habit
 • habit

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: emulsify err graphitize guy habilitate habituate haggle hose key nickel shoo unharness