Zgjedhimi i foljes grope në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes grope në anglisht.

Zgjedhimi e foljes grope në kohën e tashme

Present Tense

 • I grope
 • you grope
 • he|she|it gropes
 • we grope
 • you grope
 • they grope

Present Continuous

 • I am groping
 • you are groping
 • he|she|it is groping
 • we are groping
 • you are groping
 • they are groping

Present Perfect

 • I have groped
 • you have groped
 • he|she|it has groped
 • we have groped
 • you have groped
 • they have groped

Present Perfect Continuous

 • I have been groping
 • you have been groping
 • he|she|it has been groping
 • we have been groping
 • you have been groping
 • they have been groping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes grope në kohët e shkuara

Simple past

 • I groped
 • you groped
 • he|she|it groped
 • we groped
 • you groped
 • they groped

Past continuous

 • I was groping
 • you were groping
 • he|she|it was groping
 • we were groping
 • you were groping
 • they were groping

Past perfect

 • I had groped
 • you had groped
 • he|she|it had groped
 • we had groped
 • you had groped
 • they had groped

Past perfect continuous

 • I had been groping
 • you had been groping
 • he|she|it had been groping
 • we had been groping
 • you had been groping
 • they had been groping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes grope në kohët e ardhshme

Future

 • I will grope
 • you will grope
 • he|she|it will grope
 • we will grope
 • you will grope
 • they will grope

Future continuous

 • I will be groping
 • you will be groping
 • he|she|it will be groping
 • we will be groping
 • you will be groping
 • they will be groping

Future perfect

 • I will have groped
 • you will have groped
 • he|she|it will have groped
 • we will have groped
 • you will have groped
 • they will have groped

Future perfect continuous

 • I will have been groping
 • you will have been groping
 • he|she|it will have been groping
 • we will have been groping
 • you will have been groping
 • they will have been groping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen grope

Present participle

 • groping

Past participle

 • groped

Perfect Participle

 • having groped

Imperative në anglisht, për foljen grope

Imperative

 • grope
 • let's grope
 • grope

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: emaciate entangle gloom gripe groove gross grub hock join nab shame underfeed