Zgjedhimi i foljes groove në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes groove në anglisht.

Zgjedhimi e foljes groove në kohën e tashme

Present Tense

 • I groove
 • you groove
 • he|she|it grooves
 • we groove
 • you groove
 • they groove

Present Continuous

 • I am grooving
 • you are grooving
 • he|she|it is grooving
 • we are grooving
 • you are grooving
 • they are grooving

Present Perfect

 • I have grooved
 • you have grooved
 • he|she|it has grooved
 • we have grooved
 • you have grooved
 • they have grooved

Present Perfect Continuous

 • I have been grooving
 • you have been grooving
 • he|she|it has been grooving
 • we have been grooving
 • you have been grooving
 • they have been grooving

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes groove në kohët e shkuara

Simple past

 • I grooved
 • you grooved
 • he|she|it grooved
 • we grooved
 • you grooved
 • they grooved

Past continuous

 • I was grooving
 • you were grooving
 • he|she|it was grooving
 • we were grooving
 • you were grooving
 • they were grooving

Past perfect

 • I had grooved
 • you had grooved
 • he|she|it had grooved
 • we had grooved
 • you had grooved
 • they had grooved

Past perfect continuous

 • I had been grooving
 • you had been grooving
 • he|she|it had been grooving
 • we had been grooving
 • you had been grooving
 • they had been grooving

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes groove në kohët e ardhshme

Future

 • I will groove
 • you will groove
 • he|she|it will groove
 • we will groove
 • you will groove
 • they will groove

Future continuous

 • I will be grooving
 • you will be grooving
 • he|she|it will be grooving
 • we will be grooving
 • you will be grooving
 • they will be grooving

Future perfect

 • I will have grooved
 • you will have grooved
 • he|she|it will have grooved
 • we will have grooved
 • you will have grooved
 • they will have grooved

Future perfect continuous

 • I will have been grooving
 • you will have been grooving
 • he|she|it will have been grooving
 • we will have been grooving
 • you will have been grooving
 • they will have been grooving

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen groove

Present participle

 • grooving

Past participle

 • grooved

Perfect Participle

 • having grooved

Imperative në anglisht, për foljen groove

Imperative

 • groove
 • let's groove
 • groove

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: elutriate entail glom grip groom grope growl hobnob joggle mythologize shamble underexpose