Zgjedhimi i foljes grip në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes grip në anglisht.

Zgjedhimi e foljes grip në kohën e tashme

Present Tense

 • I grip
 • you grip
 • he|she|it grips
 • we grip
 • you grip
 • they grip

Present Continuous

 • I am gripping
 • you are gripping
 • he|she|it is gripping
 • we are gripping
 • you are gripping
 • they are gripping

Present Perfect

 • I have gripped
 • you have gripped
 • he|she|it has gripped
 • we have gripped
 • you have gripped
 • they have gripped

Present Perfect Continuous

 • I have been gripping
 • you have been gripping
 • he|she|it has been gripping
 • we have been gripping
 • you have been gripping
 • they have been gripping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes grip në kohët e shkuara

Simple past

 • I gripped
 • you gripped
 • he|she|it gripped
 • we gripped
 • you gripped
 • they gripped

Past continuous

 • I was gripping
 • you were gripping
 • he|she|it was gripping
 • we were gripping
 • you were gripping
 • they were gripping

Past perfect

 • I had gripped
 • you had gripped
 • he|she|it had gripped
 • we had gripped
 • you had gripped
 • they had gripped

Past perfect continuous

 • I had been gripping
 • you had been gripping
 • he|she|it had been gripping
 • we had been gripping
 • you had been gripping
 • they had been gripping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes grip në kohët e ardhshme

Future

 • I will grip
 • you will grip
 • he|she|it will grip
 • we will grip
 • you will grip
 • they will grip

Future continuous

 • I will be gripping
 • you will be gripping
 • he|she|it will be gripping
 • we will be gripping
 • you will be gripping
 • they will be gripping

Future perfect

 • I will have gripped
 • you will have gripped
 • he|she|it will have gripped
 • we will have gripped
 • you will have gripped
 • they will have gripped

Future perfect continuous

 • I will have been gripping
 • you will have been gripping
 • he|she|it will have been gripping
 • we will have been gripping
 • you will have been gripping
 • they will have been gripping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen grip

Present participle

 • gripping

Past participle

 • gripped

Perfect Participle

 • having gripped

Imperative në anglisht, për foljen grip

Imperative

 • grip
 • let's grip
 • grip

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: eliminate enshroud glister gride grind gripe grouch hive job-hunt mutiny shadowbox undercoat