Zgjedhimi i foljes grain në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes grain në anglisht.

Zgjedhimi e foljes grain në kohën e tashme

Present Tense

 • I grain
 • you grain
 • he|she|it grains
 • we grain
 • you grain
 • they grain

Present Continuous

 • I am graining
 • you are graining
 • he|she|it is graining
 • we are graining
 • you are graining
 • they are graining

Present Perfect

 • I have grained
 • you have grained
 • he|she|it has grained
 • we have grained
 • you have grained
 • they have grained

Present Perfect Continuous

 • I have been graining
 • you have been graining
 • he|she|it has been graining
 • we have been graining
 • you have been graining
 • they have been graining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes grain në kohët e shkuara

Simple past

 • I grained
 • you grained
 • he|she|it grained
 • we grained
 • you grained
 • they grained

Past continuous

 • I was graining
 • you were graining
 • he|she|it was graining
 • we were graining
 • you were graining
 • they were graining

Past perfect

 • I had grained
 • you had grained
 • he|she|it had grained
 • we had grained
 • you had grained
 • they had grained

Past perfect continuous

 • I had been graining
 • you had been graining
 • he|she|it had been graining
 • we had been graining
 • you had been graining
 • they had been graining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes grain në kohët e ardhshme

Future

 • I will grain
 • you will grain
 • he|she|it will grain
 • we will grain
 • you will grain
 • they will grain

Future continuous

 • I will be graining
 • you will be graining
 • he|she|it will be graining
 • we will be graining
 • you will be graining
 • they will be graining

Future perfect

 • I will have grained
 • you will have grained
 • he|she|it will have grained
 • we will have grained
 • you will have grained
 • they will have grained

Future perfect continuous

 • I will have been graining
 • you will have been graining
 • he|she|it will have been graining
 • we will have been graining
 • you will have been graining
 • they will have been graining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen grain

Present participle

 • graining

Past participle

 • grained

Perfect Participle

 • having grained

Imperative në anglisht, për foljen grain

Imperative

 • grain
 • let's grain
 • grain

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: efface englut giftwrap grab graft grandstand grate hero-worship jargonize mud sentence unbelt