Zgjedhimi i foljes glom në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes glom në anglisht.

Zgjedhimi e foljes glom në kohën e tashme

Present Tense

 • I glom
 • you glom
 • he|she|it gloms
 • we glom
 • you glom
 • they glom

Present Continuous

 • I am gloming
 • you are gloming
 • he|she|it is gloming
 • we are gloming
 • you are gloming
 • they are gloming

Present Perfect

 • I have glomed
 • you have glomed
 • he|she|it has glomed
 • we have glomed
 • you have glomed
 • they have glomed

Present Perfect Continuous

 • I have been gloming
 • you have been gloming
 • he|she|it has been gloming
 • we have been gloming
 • you have been gloming
 • they have been gloming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes glom në kohët e shkuara

Simple past

 • I glomed
 • you glomed
 • he|she|it glomed
 • we glomed
 • you glomed
 • they glomed

Past continuous

 • I was gloming
 • you were gloming
 • he|she|it was gloming
 • we were gloming
 • you were gloming
 • they were gloming

Past perfect

 • I had glomed
 • you had glomed
 • he|she|it had glomed
 • we had glomed
 • you had glomed
 • they had glomed

Past perfect continuous

 • I had been gloming
 • you had been gloming
 • he|she|it had been gloming
 • we had been gloming
 • you had been gloming
 • they had been gloming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes glom në kohët e ardhshme

Future

 • I will glom
 • you will glom
 • he|she|it will glom
 • we will glom
 • you will glom
 • they will glom

Future continuous

 • I will be gloming
 • you will be gloming
 • he|she|it will be gloming
 • we will be gloming
 • you will be gloming
 • they will be gloming

Future perfect

 • I will have glomed
 • you will have glomed
 • he|she|it will have glomed
 • we will have glomed
 • you will have glomed
 • they will have glomed

Future perfect continuous

 • I will have been gloming
 • you will have been gloming
 • he|she|it will have been gloming
 • we will have been gloming
 • you will have been gloming
 • they will have been gloming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen glom

Present participle

 • gloming

Past participle

 • glomed

Perfect Participle

 • having glomed

Imperative në anglisht, për foljen glom

Imperative

 • glom
 • let's glom
 • glom

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: dumb enable gate-crash glister globe-trot gloom glug haw involute monkey search tup