Zgjedhimi i foljes gloat në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes gloat në anglisht.

Zgjedhimi e foljes gloat në kohën e tashme

Present Tense

 • I gloat
 • you gloat
 • he|she|it gloats
 • we gloat
 • you gloat
 • they gloat

Present Continuous

 • I am gloating
 • you are gloating
 • he|she|it is gloating
 • we are gloating
 • you are gloating
 • they are gloating

Present Perfect

 • I have gloated
 • you have gloated
 • he|she|it has gloated
 • we have gloated
 • you have gloated
 • they have gloated

Present Perfect Continuous

 • I have been gloating
 • you have been gloating
 • he|she|it has been gloating
 • we have been gloating
 • you have been gloating
 • they have been gloating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes gloat në kohët e shkuara

Simple past

 • I gloated
 • you gloated
 • he|she|it gloated
 • we gloated
 • you gloated
 • they gloated

Past continuous

 • I was gloating
 • you were gloating
 • he|she|it was gloating
 • we were gloating
 • you were gloating
 • they were gloating

Past perfect

 • I had gloated
 • you had gloated
 • he|she|it had gloated
 • we had gloated
 • you had gloated
 • they had gloated

Past perfect continuous

 • I had been gloating
 • you had been gloating
 • he|she|it had been gloating
 • we had been gloating
 • you had been gloating
 • they had been gloating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes gloat në kohët e ardhshme

Future

 • I will gloat
 • you will gloat
 • he|she|it will gloat
 • we will gloat
 • you will gloat
 • they will gloat

Future continuous

 • I will be gloating
 • you will be gloating
 • he|she|it will be gloating
 • we will be gloating
 • you will be gloating
 • they will be gloating

Future perfect

 • I will have gloated
 • you will have gloated
 • he|she|it will have gloated
 • we will have gloated
 • you will have gloated
 • they will have gloated

Future perfect continuous

 • I will have been gloating
 • you will have been gloating
 • he|she|it will have been gloating
 • we will have been gloating
 • you will have been gloating
 • they will have been gloating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen gloat

Present participle

 • gloating

Past participle

 • gloated

Perfect Participle

 • having gloated

Imperative në anglisht, për foljen gloat

Imperative

 • gloat
 • let's gloat
 • gloat

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: duff empt gash glimpse glitter globalize glow haunt invite monetise scythe tumefy